Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ο λόγος που πρέπει να φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα!

Ο λόγος που πρέπει να φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα!

Οι περισσότερες από εσάς, γνωρίζετε ότι τα αντηλιακά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται μόνο το καλοκαίρι, τις ηλιόλουστες ημέρες, ή όταν έρχεστε σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Ωστόσο, οι δερματολόγοι έχουν μάλλον αντίθετη άποψη καθώς, επισημαίνουν ότι είναι εξίσου απαραίτητο να φοράμε SPF κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων και των βροχερών ή συννεφιασμένων ημερών του χειμώνα.

Σύμφωνα με έρευνα, το 78% του συνόλου της φθοράς στην επιδερμίδα μας από τον ήλιο, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οφείλεται σε τυχαία έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για παράδειγμα, στην καθημερινή ζωή , όταν οδηγούμε, όταν περπατάμε στο δρόμο, ή ακόμη κι όταν εργαζόμαστε στο σπίτι ή το γραφείο κοντά σε παράθυρα, η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας.

Όσο υπάρχει το φως της ημέρας, το φως του ήλιου θα απορροφάται από την επιδερμίδα και πολλές φορές η άσκοπη έκθεση σε αυτό, συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Το μόνο, λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε είναι να εντάξουμε την εφαρμογή του αντηλιακού στην καθημερινή beauty ρουτίνα μας. Με δέσμευση να ακολουθούμε πιστά αυτόν το κανόνα, για την προστασία από τον ήλιο, το δέρμα μας θα «ανακάμψει» καθώς θα έχουμε μια ισχυρή προστασία απέναντι στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Και, φυσικά μη ξεχνάτε πως η πρόληψη των ρυτίδων και όποιων άλλων δερματικών προβλημάτων, είναι πολύ πιο εύκολη, ανέξοδη και με λιγότερο κόπο διαδικασία σε σχέση με την καταπολέμηση τους!

Πηγή: queen.gr