Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Octopus haircut: Το hot κούρεμα του 2022 ταιριάζει σε όλες

Το 2022 τρία είναι τα πιο hot κουρέματα που θα βλέπεις παντού: το καρέ (το οποίο ποτέ δεν φεύγει από το προσκήνιο), το shag και το mullet. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του έτους, να είσαι σίγουρη ότι θα δεις και mix κουρέματα στα μαλλιά (aka συνδυασμούς δύο διαφορετικών), όπως… το octopus haircut που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κάνει buzz ανάμεσα σε celebrities, αλλά και στα social media.

Η Μαίρη Συνατσάκη έκοψε τα μαλλιά της! Υιοθέτησε την τάση του wolf cut

Τι είναι το κούρεμα octopus

Octopus σημαίνει χταπόδι και… κάπως έτσι μοιάζει το συγκεκριμένο κούρεμα. Μην τρομάζεις! Αν επιλέξεις να το κάνεις δεν θα μοιάζεις περίεργη, ούτε θα σε κοιτάνε όλοι. Ή μάλλον θα σε κοιτούν, γιατί πρόκειται για ένα super wow κούρεμα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Ειδικότερα, το octopus haircut είναι το «μωρό» του shag και του mullet. Είναι ένα κούρεμα με ρετρό διάθεση – μην ξεχνάς ότι το shag και το mullet έρχονται από τα 80’s και 90’s-, το οποίο έχει βάρος ανάμεσα στα μακριά και κοντά layers που διαθέτει. Σκέψου, δηλαδή, ένα φιλαριστό κούρεμα με ακανόνιστα layers, αλλού πιο μακριά και αλλού πιο κοντά, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πιο στρογγυλού προσώπου, το οποίο λεπταίνει στο κάτω μέρος του. Βλέποντάς το, ίσως να θυμηθείς το wolf cut και το Rachel cut, που είχε η Jennifer Aniston στα Φιλαράκια.

Τι να γνωρίζεις πριν κάνεις octopus haircut

Μπορεί να είναι ένα πολύ βολικό κούρεμα για την καθημερινότητα, μιας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling, όμως το octopus haircut χρειάζεται τακτική ανανέωση στο κομμωτήριο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε 6 με 8 εβδομάδες θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου, ώστε να διατηρεί σε φόρεμα το octopus haircut σου. Όσο για το αν το συγκεκριμένο κούρεμα κολακεύει όλους τους τύπους μαλλιών; Ναι! Σίγουρα αν έχεις σγουρά μαλλιά, το octopus haircut δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Αν έχεις, όμως, λεπτά και ίσια μαλλιά ίσως θα χρειαστείς κάποια προϊόντα για όγκο! Και πάλι, βέβαια, θα δείχνει πολύ κομψό στα μαλλιά σου.

Σκέψου, λοιπόν, μήπως το octopus να είναι το επόμενο κούρεμά σου; Check και την gallery και δες πώς ακριβώς είναι αυτό το κούρεμα πριν… κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Ώρα για αλλαγές και… bottleneck bangs! Το πιο hot hair trend του 2022

  • Οι αφέλειες είναι super hot – 10 celebrities θα σε πείσουν να αλλάξεις κούρεμα




Πηγή