Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Οκτώ μυστικά για ανώδυνη αποτρίχωση με κερί

Οκτώ μυστικά για ανώδυνη αποτρίχωση με κερί

Πώς να μειώσετε τον πόνο

Ένα γνωστό ρητό λέει «Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος»! Μάλλον έχει βγει για την αποτρίχωση με κερί, η οποία είναι μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους, αφού η διάρκεια της είναι πολύ μεγαλύτερη και μετά από αυτήν οι τρίχες βγαίνουν πιο μαλακές και πιο αραιές. Ωστόσο, πολλές είναι οι γυναίκες που αποφεύγουν ή φοβούνται να την δοκιμάσουν λόγω του πόνου που προκαλεί.

Δείτε όμως 8 απλά μυστικά που θα μειώσουν τον πόνο που αισθάνεστε κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης με κερί.

1. Προγραμματίστε το ραντεβού σας για αποτρίχωση μετά την περίοδο σας, διότι αυτή είναι η χρονική στιγμή που θα πονάτε λιγότερο.

2. Πιείτε πολύ! Το νερό που εισχωρεί στον οργανισμό σας και τον ενυδατώνει σε βάθος κάνει πιο εύκολη την αφαίρεση της ενοχλητικής τριχοφυΐας. Όμως, αποφύγετε το αλκοόλ το οποίο έχει την τάση να συσφίγγει τους πόρους, κάνοντας την αφαίρεση των τριχών δυσκολότερη.

3. Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση! Με αυτό τον τρόπο θα χαλαρώσετε τα κύτταρα του δέρματος γύρω από τους θύλακες της τρίχας και θα κάνετε την αφαίρεση των τριχών ευκολότερη.

4. Επιλέξτε τον σωστό επαγγελματία! Κάντε την έρευνα σας, ρωτώντας το πως κάνουν την αποτρίχωση να μην πονάει.

5. Κάντε την αποτρίχωση με φυσικά υλικά, διότι μόνο τα φυσικά κεριά αφαιρούν μόνο τις τρίχες και όχι μια έξτρα στρώση δέρματος, όπως κάνουν και τα συνθετικά!

6. Πάρτε ένα παυσίπονο μερικά λεπτά πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσετε την ένταση του πόνου που νιώθετε.

7. Εστιάστε την προσοχή σας σε κάτι άλλο! Γι’ αυτό την στιγμή που τραβάτε την ταινία της αποτρίχωσης, γύρτε το κεφάλι σας στο πλάι και βήξτε. Έτσι, ο εγκέφαλος σας θα εστιάσει στον βήχα, ξεχνώντας το σημείο όπου νιώθετε τον πόνο.

8. Τέλος, απλώστε μισή ώρα πριν από το ραντεβού σας οδοντόκρεμα στα σημεία που θα αποτριχώσετε. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, αυτό θα βοηθήσει στο να μουδιάσει για λίγη ώρα η συγκεκριμένη περιοχή και να μειωθεί ο πόνος που θα νιώσετε!

Πηγή: beautetinkyriaki.gr