Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Όμορφες και τους κρύους μήνες του χειμώνα

Όμορφες και τους κρύους μήνες του χειμώνα

Χειμωνιάτικη φροντίδα

Μήπως τώρα το χειμώνα αισθάνεστε το δέρμα σας να «τραβάει» και παρατηρείτε κοκκινίλες ή τσούξιμο στο πρόσωπό σας; Αν ναι, τότε σίγουρα το κρύο επιδρά ανησυχητικά και στη δική σας επιδερμίδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να τη φροντίζετε συστηματικά και με προσοχή, ώστε να διατηρεί τη φρεσκάδα και την ομορφιά της ακόμα και τώρα, που έξω κάνει κρύο.

Μάσκες ενυδάτωσης

Πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά τώρα το χειμώνα, παίζει η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Η πιο εντατική φροντίδα και μέθοδος πρόληψης θεωρείται η μάσκα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα ή και παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ αφυδατωμένη και νιώθετε το πρόσωπό σας έτοιμο να «σπάσει», τότε επιλέξτε μια ενυδατική μάσκα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, διαλέξτε μια μάσκα η οποία δε χρειάζεται νερό για να αφαιρεθεί, αλλά θα απομακρύνεται με ένα απαλό ταμπονάρισμα της επιδερμίδας με ένα χαρτομάντιλο.

Κρέμες ενυδάτωσης και τροφής

Επιλέξτε μια πλούσια σε υφή κρέμα, πλούσια σε νερό και ενυδατικά συστατικά για την ημέρα και μια κρέμα για τροφή και σύσφιγξη (αν είστε πάνω από 30) για τη νύχτα.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή ξηρό αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με AHA τους ψυχρούς μήνες του χειμώνα, γιατί η κατάσταση της επιδερμίδας σας μπορεί να επιδεινωθεί.

Καθαρισμός – απολέπιση

Για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου σας ένα γαλάκτωμα ενισχυμένο με ενυδατικούς παράγοντες είναι ό,τι καλύτερο για αυτή την εποχή. Μην ξεχνάτε επίσης να περιορίζετε τη χρήση σαπουνιού σε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Για την απολέπιση ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Δηλαδή, αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ αφυδατωμένη και ο καιρός είναι ιδιαίτερα ψυχρός, περιορίστε τη χρήση του πίλινγκ σε μία φορά στις 10 μέρες. Αν, πάλι, η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή και χρειάζεται πιο συχνά απολέπιση, τότε προμηθευτείτε ένα πολύ ήπιο πίλινγκ.

Αν θέλετε να πετύχετε βαθύτερο καθαρισμό της επιδερμίδας σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικά με το πίλινγκ και μια μάσκα καθαρισμού. Αν δεν έχετε ήδη κάποια, μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι. Πώς; Προμηθευτείτε σκόνη αργίλου από ένα φαρμακείο και προσθέστε έξτρα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας, π.χ., λίγο νερό και μέλι αν έχετε ξηρή επιδερμίδα ή λίγες σταγόνες λεμόνι στην περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή.

Αντιηλιακή κρέμα

Στην περίπτωση που περπατάτε πολύ ή κάνετε συχνά σκι, τότε πρέπει να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε μια αντιηλιακή κρέμα –και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας– πάνω από την κρέμα ημέρας.

Επίσης, μην παραμελείτε και τα χείλη σας. Φροντίστε τα απλώνοντας ένα ενυδατικό balm μόνο του ή κάτω από το κραγιόν σας και χρησιμοποιήστε κραγιόν με ενυδατικά στοιχεία.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κραγιόν με ματ υφή ή με μεγάλη διάρκεια, γιατί σε συνδυασμό με τον ξηρό αέρα αφυδατώνουν τα χείλη. Αν ασχολείστε με χειμερινά σπορ, τότε για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στικ με δείκτη προστασίας ή να προμηθευτείτε το παραδοσιακό βούτυρο-κακάο.

Χέρια – σώμα:

Τα χέρια και το σώμα απαιτούν μεγάλη προσοχή κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρώτα απ’ όλα μην πλένετε συνέχεια τα χέρια σας, γιατί θα αφυδατωθούν. Φροντίστε να βάζετε τακτικά ενυδατική κρέμα, για να μη σχηματιστούν παρωνυχίδες και αντιαισθητικά πετσάκια.

Για καλύτερα αποτελέσματα το βράδυ, να απλώνετε συχνά μια «γενναία» στρώση κρέμας χεριών και να κοιμόσαστε φορώντας ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια.

Μετά το ντους να απλώνετε στο σώμα σας οπωσδήποτε ένα λάδι ή γαλάκτωμα.

Μασάζ προσώπου:

Πού και πού να κάνετε ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας, το οποίο θα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: belife.gr