Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πέντε απρόσμενες αιτίες που προκαλούν ρυτίδες

Πέντε απρόσμενες αιτίες που προκαλούν ρυτίδες

Προσέχουμε… για να έχουμε!

Είναι αλήθεια όταν τις κοιτάζεις στον καθρέφτη σε πιάνει ένας μικρός πανικός. Δεν χρειάζεται να σε πιάνει στρες για τις λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών απλά διάβασε παρακάτω για να ξέρεις πότε μπορεί να ενθαρρύνεις τις ρυτίδες να κάνουν κατάληψη στο πρόσωπο σου άθελα σου!

1) Το καλαμάκι σου: ναι λατρεύεις να πίνεις τον χυμό ή ακόμη και το νερό με το καλαμάκι σου αλλά σκέφτηκες ποτέ πως αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις τις ρυτίδες του προσώπου σου να αυξάνονται; Ειδικά αν είναι μια συνήθεια που έχεις χρόνια τώρα και μπορεί να επαναλαμβάνεις κάθε μέρα δεν αποκλείεται η επαναλαμβανόμενη αυτή κίνηση να αυξήσει τις λεπτές γραμμές στην περιοχή του στόματος. Φυσικά και το κάπνισμα έχει τα ίδια και ίσως και χειρότερα αποτελέσματα και δεν αποκλείεται να δεις ρυτίδες στην περιοχή του στόματος να κάνουν την εμφάνιση τους αργά ή γρήγορα αν είσαι καπνίστρια.

2) Μια σημαντική αιτία στην οποία οφείλεται η δημιουργία ρυτίδων είναι χωρίς αμφιβολία η διατροφή. Το δέρμα σου όπως και το σώμα σου έχει ανάγκη από μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες. Χωρίς την ισορροπημένη διατροφή το δέρμα σου θα χάσει την ελαστικότητα του αλλά και την λάμψη του. Φυσικά το να περιορίσεις το junk food και να γεμίσεις το πιάτο σου με υγιεινές επιλογές είναι κάτι για το οποίο το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί.

3) ΤΙ; Και όμως! Έρευνες έχουν δείξει πως ένα διαζύγιο μπορεί να προσθέσει 2 χρόνια στο πρόσωπο της γυναίκας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ρυτίδων φαίνεται να έχουν γυναίκες που παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα για να αντιμετωπίσουν το διαζύγιο τους. Αν είσαι στα χωρίσματα σίγουρα οι ρυτίδες δεν είναι το πρώτο πράγμα που σε απασχολεί όμως καλό είναι βρεις άλλους τρόπους να το αντιμετωπίσεις και αυτό που δεν θα βλάψουν το δέρμα σου και δεν θα επηρεάσουν την υγεία σου. Το άγχος ενός διαζυγίου και οι συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες εκφράσεις θυμού ή στεναχώριας οδηγούν στην δημιουργία ρυτίδων πέρα από το ψυχολογικό κόστος που μπορεί να έχει ένας χωρισμός.

4) Ναι σίγουρα όταν κοιμάσαι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για το δέρμα σου ούτε να σκεφτείς τις ρυτίδες σου. Καλό είναι να ξέρεις πως όταν κοιμάσαι στο ένα πλάι πιέζεις το πρόσωπο σου γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία ρυτίδων. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις συνήθειες του ύπνου σου, μια σατέν μαξιλαροθήκη είναι η ιδανική επιλογή.

5) Το έντονο τρέξιμο δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην δημιουργία ρυτίδων. Για όσες λατρεύουν να τρέχουν σε εξωτερικό χώρο δεν αποκλείεται και η έκθεση στον ήλιο να κάνει κάπως πιο έντονες τις ρυτίδες ενώ γενικά το πόσο έντονη είναι η άσκηση επηρεάζει και το δέρμα σου. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα πρόγραμμα πιο ήπιας έντασης για την άθληση σου αλλά και να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου όταν πηγαίνεις για τρέξιμο.

Πηγή: womenonly.gr