Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πέντε συστατικά που βοηθούν στην αντιγήρανση

Πέντε συστατικά που βοηθούν στην αντιγήρανση

Αν θέλετε νεανική επιδερμίδα μία κρέμα μόνον δεν φτάνει. Προσθέστε αυτά τα 5 συστατικά στη διατροφή σας.

1. Μειώστε ρυτίδες με το σελήνιο

Το σελήνιο προστατεύει το δέρμα από τα κύτταρα που συγκεντρώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι τελευταίες προκαλούν ρυτίδες και ξηροδερμία, ιστολογικές βλάβες, ενώ εμπλέκονται και σε αρκετές ασθένειες. Το σελήνιο επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Πλούσιες πηγές σεληνίου: Τα φιστίκια, τα μανιτάρια, οι γαρίδες, το αρνίσιο κρέας, τα ψάρια, το μοσχαρίσιο κρέας, η γαλοπούλα, τα στρείδια, τα καβούρια και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

2. Προλάβετε την πρόωρη γήρανση με αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά στην διαδικασία επιβράδυνσης και πρόληψης της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Θα τα βρείτε σε τροφές: Όπως τα φρούτα, και τα λαχανικά, ειδικά τα μούρα, οι ντομάτες, το σπανάκι, οι πιπεριές, τα φασόλια, τα βερίκοκα, τα παντζάρια, η κολοκύθα και οι γλυκοπατάτες.

3. Διατηρήστε τα κύτταρα νέα με CoQ10

Ο οργανισμός μας παράγει το συνένζυμο CoQ10. Καθώς όμως μεγαλώνουμε, παράγεται όλο και λιγότερο. Το CoQ10 βοηθά τα κύτταρα να λειτουργούν.

Θα το βρείτε: Σε ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, σε πουλερικά, στο συκώτι και στα δημητριακά.

4. Προστατευτείτε από τον ήλιο με βιταμίνη C

Ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα και η βιταμίνη C μπορεί να σας βοηθήσει να το προστατεύσετε. Επίσης, μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ηλιακών εγκαυμάτων, βοηθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πλούσιες πηγές βιταμίνης C: Είναι οι κόκκινες πιπεριές, τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

5. Μειώστε ξηρότητα και δυσχρωμίες με ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα

Τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα είναι καλά λιπαρά που βοηθούν τον φυσικό φραγμό του δέρματος ενάντια στην ξηρότητα και τις δυσχρωμίες. Τα σημαντικά αυτά λιπαρά οξέα κάνουν το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.

Θα τα βρείτε: Στα καρύδια, τον σολομό, τις σαρδέλες, σκουμπρί, το ελαιόλαδο και τον λιναρόσπορο.

 

 

Πηγή: omorfamystika.gr