Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πετσάκια στα νύχια: Πρέπει να τα αφαιρούμε ή όχι;

Πετσάκια στα νύχια: Πρέπει να τα αφαιρούμε ή όχι;

Τις περισσότερες φορές που αναφερόμαστε στα νύχια μας, συνήθως επικεντρωνόμαστε στο ποιο σχέδιο ή ποιο χρώμα θα επιλέξουμε για το μανικιούρ μας. Ωστόσο, όταν μιλάμε για τη σωστή περιποίησή τους, πρέπει να υπολογίζουμε πάντα και τη φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε στα πετσάκια μας.

Πολλές γυναίκες τα κόβουν άγαρμπα ενώ άλλες τα τραυματίζουν στην προσπάθειά τους να τα αφαιρέσουν. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αν θα πρέπει ή όχι να τα κόβουμε και γιατί.

Η δερματολόγος, Dr. Janet Prystowsky, μας δίνει την επιστημονική απάντηση: «Τα πετσάκια είναι αυτά που συνδέουν το δέρμα γύρω από το νύχια με την επιφάνεια του νυχιού, προστατεύοντάς τα από μολύνσεις. Το να αφαιρείς τα πετσάκια των νυχιών σου, είναι σαν να αφήνεις μια ανοιχτή είσοδο στα μικρόβια και φυσικά να κάνεις την περιοχή αυτή πιο επιρρεπή στην εμφάνιση μυκητιάσεων».

 

best-cuticle-care-tips 11ced

 

Όμως, η πιθανότητα μόλυνσης δεν είναι το μόνο αρνητικό που μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που αφαιρείτε τα πετσάκια σας!

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, αν έχετε μπει σε αυτή τη διαδικασία, τα νύχια σας μπορεί να φαίνονται τέλεια τις δύο- τρεις πρώτες μέρες, στη συνέχεια όμως τα πετσάκια που έχετε κόψει, μεγαλώνουν και γίνονται πιο τραχιά και σκληρά. Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε τη μήτρα του νυχιού σας, που βρίσκεται κάτω από την κεντρική παρανυχίδα και είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό της πλάκας του νυχιού.

cuticle care 3bbfd

 

Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνετε τα πετσάκια σας εντελώς απεριποίητα. Μπορείτε να τα πιέσετε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό stick (με την πλατιά, επίπεδη μύτη).

 

nails-1 366cf

 

Κι αν ψάχνετε γα τον πιο απλό και φυσικό τρόπο φροντίδας τους… Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τα ενυδατώνετε και να τα περιποιέστε καθημερινά, απλώνοντάς τους μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου!

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr