Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

#PFW: Αποκωδικοποιώντας το Parisian Chic look

Ο «μήνας της μόδας» βρίσκεται στο τελείωμά του και μας βρίσκει στο –ανέλπιστα- ηλιόλουστο Παρίσι για την τελευταία και πιο chic εβδομάδα μόδας. Με τους δρόμους πλημμυρισμένους από off duty μοντέλα που σπεύδουν από το ένα casting στο άλλο αλλά και από κομψές παριζιάνες και άλλες fashionistas πoυ έχουν καταφθάσει  για την πιο σημαντική εβδομάδα μόδας, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Το barely there μακιγιάζ είναι ο ορισμός της κομψότητας.

Για δύο ημέρες παρατηρώ κορίτσια και γυναίκες όλων των ηλικιών στους δρόμους του Παρισιού και δεν έχω δει μία υπερβολή. Για την ακρίβεια, έχω δει ελάχιστα κόκκινα χείλη και άπειρες λαμπερές επιδερμίδες, δεκάδες κομψά φρύδια και χαλαρά, nonchalant μαλλιά που ζήλεψα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν παρατήρησα ρυτίδες, ατέλειες ή και φριζαρισμένες τούφες εξαιτίας της βροχής. Όλα αυτά υπάρχουν χωρίς όμως απέλπιδες προσπάθειες να καμουφλαριστούν.

3

Οι Γαλλίδες βλέπεις περιποιούνται το δέρμα τους ώστε να μην χρειάζεται να το καμουφλάρουν. Διορθώνουν μόνο ελάχιστες λεπτομέρειες. Περιποιούνται τα μαλλιά τους και δεν προσπαθούν να καταπολεμήσουν με κάθε μέσο το φριζάρισμα. Ιf all else fails κάνουν μία κομψή χαμηλή αλογοουρά. Στα μπουντουάρ τους δεν μαίνονται beauty μάχες αλλά μία minimal chic ηρεμία.

8

Με όλα αυτά στο μυαλό και με ελάχιστες ερωτήσεις στα κορίτσια που δέχτηκαν να ποζάρουν στον φακό του Άγγελου για το street style ρεπορτάζ μας, κατάφερα να αποκωδικοποιήσω το Parisian Chic look. Έχουμε λοιπόν έμφαση στην περιποίηση, ελάχιστη διόρθωση και ατελείωτη αυτοπεποίθηση. Τι προτείνω; Όλα τα παρακάτω…

Διάβασε ακόμα: #PFW: Οι Γαλλίδες θεωρούνται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, «εντός & εκτός» Εβδομάδας Μόδας


Πηγή