Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ποια φυσικά συστατικά να αναζητάτε στις κρέμες αντιγήρανσης;

Ποια φυσικά συστατικά να αναζητάτε στις κρέμες αντιγήρανσης;

Οι κρέμες που περιέχουν συστατικά από τη φύση αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να ξεγελάσετε το χρόνο. Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε μία κρέμα αντιγήρανσης ψάξτε γι’ αυτά τα συστατικά.

Μανιτάρια
Η επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ήδη αρκετά γνωστή. Τα μανιτάρια shitake, maitake και πλευρώτους θεωρούνται ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας. Το εκχύλισμα από μανιτάρια, όταν απλώνεται τοπικά, καταπολεμά πολλά δερματικά προβλήματα, όπως ευαισθησία, ξηρότητα, θαμπάδα, ακμή και ρυτίδες, που είναι το αποτέλεσμα μιας φλεγμονής.

Βελανιδιά
Η κερσετίνη ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Στις φυσικές πηγές κερσετίνης συμπεριλαμβάνονται η βελανιδιά, το μήλο, το σταφύλι και το τσάι. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, διατηρεί τη ζωτικότητα των κυττάρων και βοηθά την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τα σημάδια του χρόνου.

Βασιλικό πολτό
Ο βασιλικός πολτός, η γύρη, το μέλι και όλα τα παράγωγά τους παρουσιάζουν ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Σύμφωνα με μελέτες, ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων και βιταμινών, ανανεώνει τους ινοβλάστες της επιδερμίδας και καλύπτει με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες επανόρθωσης και αντιγηραντικής δράσης για τα ώριμα και απαιτητικά δέρματα.

Ρεσβεραστρόλη
Είναι βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού και ξαναδίνει στην επιδερμίδα τη σφριγηλότητα και τη νεότητά της, καθώς καταπολεμά όλα τα σημάδια της γήρανσης: ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες, σημάδια του στρες, θαμπή όψη και ξηρότητα του δέρματος. Η Σχολή Ιατρικής του Χάρβαρντ έχει χαρακτηρίσει τη ρεβεραστρόλη ως το πιο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό, το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε ότι και η καλή διατροφή και η άσκηση βοηθούν να έχετε ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

 

 

 

 

Πηγή: omorfamystika.gr