Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Pink flamingos! Μάθε γιατί τα φλαμίνγκο είναι… ροζ και δες 15 καλοκαιρινά #FlamingoNails

Λατρεύω τα φλαμίνγκο! Βρίσκω ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα πτηνά και υπάρχουν πράγματα για αυτά που δεν ξέρεις και δεν θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ. Για παράδειγμα, τα φλαμίνγκο, είναι από τα ζώα που ζευγαρώνουν μία φορά και έχουν έναν σύντροφο όλη τους τη ζωή!

Επίσης, τρέφονται όπως οι φάλαινες! Φιλτράρουν τη λάσπη και το νερό για να απομονώσουν την άλγη και τις γαρίδες με τα οποία τρέφονται. Η τροφή τους μάλιστα, είναι αυτή που χαρίζει αυτό το τέλειο, ροζ χρώμα στα φτερά τους!

Pink flamingos!

Τα φλαμίνγκο βλέπεις, είναι πραγματικά αυτό που τρώνε! Πολλά φυτά παράγουν φυσικές κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί χρωστικές, που ονομάζονται καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή, δίνουν στα καρότα το πορτοκαλί χρώμα τους και κάνουν κόκκινες τις ώριμες ντομάτες.

10 nail art ιδανικά για κοντά και πολύ κοντά νύχια

Βρίσκονται επίσης στα μικροσκοπικά φύκια που τρώνε οι γαρίδες με τις οποίες τρέφονται τα φλαμίνγκο. Καταλαβαίνεις που το πάω ε;

baby flamingo

Καθώς το φλαμίνγκο τρώει τις γαρίδες, το σώμα του μεταβολίζει τις χρωστικές ουσίες, κάνοντας τα φτερά του ροζ! Γι’ αυτό και τα μωρά φλαμίνγκο γεννιούνται λευκά!

Λευκά φλαμίνγκο;

white flamingos

Πολλά φλαμίνγκο που μεγαλώνουν σε ζωολογικούς κήπους, μπορεί να γίνουν λευκά αν η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει καροτενοειδή. Ακόμα, τα φλαμίνγκο δεν είναι ροζ στο σύνολό τους! Το κάτω μέρος των φτερών τους είναι μαύρο αλλά φαίνεται μόνο όταν πετούν.

flamingos in flight

Hey girl! 10 nail art που μπορείς να κάνεις με τα μισοτελειωμένα σου βερνίκια

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ως τώρα, πραγματικά λατρεύω τα φλαμίνγκο και γι’ αυτό, το σημερινό nailspiration είναι αφιερωμένο σε αυτά. Έψαξα στο Instagram και βρήκα τα πιο όμορφα nail art με μικροσκοπικά φλαμίνγκο γιατί είναι ακόμα καλοκαίρι, και το μανικιούρ μας αξίζει κάτι διασκεδαστικό και καλοκαιρινό.

Κάνε λοιπόν ένα ακόμα scroll, δες τα όλα και βάλε στα νύχια σου το χρώμα και το σχήμα του πιο όμορφου πτηνού!

Σήμερα τα νύχια μας είναι στολισμένα με κοχύλια και το μυαλό μας στην ακροθαλασσιά


Πηγή