Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο χαρακτήρα σου

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο χαρακτήρα σου

Το ιδανικό στιλ για κάθε προσωπικότητα

Ψάχνεις να βρεις το τέλειο κούρεμα, αυτό που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου, στην τρίχα σου ή ακόμη και στο χρώμα των μαλλιών σου, αλλά σκέφτηκες αν ταιριάζει στην προσωπικότητα σου;

Οι πιο διάσημοι στιλίστες πιστεύουν πως πρέπει να υπολογίζουμε ποιο κούρεμα ταιριάζει στην προσωπικότητα μας πριν περάσουμε την πόρτα του κομμωτηρίου. Βρες το δικό σου ιδανικό στιλ για την προσωπικότητα σου.

Αθλητικός τύπος:

Αν είσαι αθλητικός τύπος και έχεις διάφορες δραστηριότητες τότε το μόνο βέβαιο είναι πως θέλεις ένα βολικό κούρεμα που θα σου επιτρέπει να πιάσεις τα μαλλιά σου με μια αλογοουρά για να γυμναστείς άνετα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να έχεις τα μαλλιά σου μακρυά σε ένα ενιαίο σχετικά στιλ ώστε να μπορείς να τα μαζέψεις με ένα λαστιχάκι σε μια χαμηλή ή ψηλή αλογοουρά που είναι και πολύ μόδα φέτος. Αν πάλι είσαι λάτρης του κοντού μπορείς να διαλέξεις πολύ κοντό σχεδόν αγορίστικο κούρεμα που βγάζει το λαστιχάκι σου σε αχρηστία.

Party Girl:

Αν τρέχεις από κλαμπ σε μπαρ και σε καφέ και έχεις έντονη κοινωνική ζωή, θα αποχωριστείς δύσκολα το μήκος και δεν θα αποφασίσεις εύκολα να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου! Εξάλλου το ψαλίδι για τις μπούκλες και το ισιωτικό σου είναι τα βασικά σου εργαλεία και δεν αποκλείεται να τολμήσεις να βάλεις και εξτένσιον για να πετύχεις αυτό το άκρως εντυπωσιακό λουκ που θέλεις για την βραδινή σου έξοδο.

Συντηρητική:

Δεν σου αρέσουν οι εκκεντρικές αλλαγές και αυτό που αναζητάς είναι η απλότητα. Το κούρεμα που σου ταιριάζει είναι απλό και βολικό χωρίς να σημαίνει πως πρόκειται για ένα βαρετό και αδιάφορο κούρεμα. Ένα κοντό ή μεσαίου μήκους καρέ είναι ένα στιλάτο και διαχρονικό στιλ που σου ταιριάζει.

Εργαζόμενο κορίτσι:

Nαι υπάρχει και ζωή μετά το γραφείο! Το μήκος παίζει μεγάλο ρόλο για εσένα που περνάς την μισή σου ζωή στη δουλειά και θέλεις κάτι στιλάτο αλλά και βολικό. Οι μύτες δίνουν στιλ σε ένα απλό και μονοκόμματο κούρεμα που δεν απαιτεί ούτε χρόνο να δαπανήσεις ούτε χρήματα για να τους δώσεις στιλ.

Καλλιτεχνική φύση:

Eίσαι κάπως πιο… περιπετειώδης και θέλεις το κούρεμα σου να το δηλώνει. Αν είσαι δημιουργική και καλλιτεχνική φύση τότε κάνεις πολλές και δυνατές δηλώσεις με τα μαλλιά σου. Ένα πολύ κοντό – και εκκεντρικό κούρεμα- που είναι πολύ της μόδας φέτος δεν είναι άλλο από το πολύ κοντό μαλλί που μπορεί να είναι ακόμη και ξυρισμένο στο πλάι και βγάζει προς τα έξω μια εκκεντρικότητα που σου ταιριάζει.

Απλή και φυσική:

Aναζητάς ένα εύκολο και βολικό κούρεμα που σου ταιριάζει και δείχνει επάνω σου σαν φυσικό; Τότε άφησε μακρυά τα μαλλιά σου και δώσε τους στιλ μπούκλας που είναι ένα σούπερ φυσικό στιλ. Σε συνδυασμό με απαλό μακιγιάζ δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω. Τα μεσαίου μήκους κουρέματα είναι επίσης μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να ανανεωθείς.

Αισθησιακή:

Tα χτενίσματα με τα μαλλιά στο ένα πλάι θα σου δώσουν την τσαχπινιά που θέλεις. Δώσε όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού και προτίμησε τα μαλλιά σου να είναι μακρυά για να είσαι ωραία και μοιραία. Κάνε μύτες για να δώσεις κίνηση στο στιλ σου.

Πηγή: womenonly.gr