Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πείτε αντίο στα πρησμένα μάτια

Πείτε αντίο στα πρησμένα μάτια

Απαλλαγείτε από το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Αν ξενύχτησες και δεν θέλεις να το μαρτυρήσουν τα μάτια σου τότε δεν έχεις παρά να μάθεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους και να ξεχάσεις το πρήξιμο στα μάτια. Δες πώς μπορείς να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα με 6 απλές κινήσεις!

1.
Περιόρισε τους παράγοντες που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα, όπως η κούραση, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η κακή διατροφή, η σταθερή προσήλωση των ματιών (π.χ. τηλεόραση ή υπολογιστής επί πολλές ώρες) και η έλλειψη ύπνου.

2.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποίησε ψηλότερα μαξιλάρια και προσπάθησε να κοιμηθείς στο σκοτάδι για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες καθημερινά.

3.
Μόλις ξυπνήσεις, ρίξε στα μάτια σου άφθονο κρύο νερό. Επιπλέον, αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παγάκι, το οποίο θα περάσεις με απαλές κινήσεις γύρω από το περίγραμμα των ματιών για περίπου δύο λεπτά και θα το ακουμπήσεις για λίγο πάνω στα βλέφαρα.

4.
Στη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να πιείς ένα αφέψημα από κοτσάνια κερασιού και σπόρους μάραθου.

5.
Κάθε φορά που απλώνεις την καλλυντική σου κρέμα κάνε και μασάζ. Η κρέμα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι υποαλλεργική και να περιέχει βιταμίνες και φυσικές ουσίες που μειώνουν τις κατακρατήσεις υγρών, ενώ ταυτόχρονα θρέφουν το δέρμα και το κρατούν ελαστικό. Ειδικά για τα πρησμένα μάτια κάνε μασάζ χτυπώντας με τα δάχτυλα το κάτω μέρος του βλεφάρου, από το εσωτερικό μέρος προς τα έξω.

6.
Για να απαλύνεις τις σακούλες χρησιμοποίησε φακελάκια με χαμομήλι ή φύλλα μολόχας, ενώ για τους μαύρους κύκλους πράσινο τσάι. Βύθισέ τα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, άφησέ τα να κρυώσουν και μετά ξάπλωσε και βάλε τα πάνω στα μάτια για 10 λεπτά. Επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η ωμή πατάτα (θα την κόψεις σε φέτες και θα την πλύνεις με κρύο νερό) και οι απλές κομπρέσες με δροσερό νερό.

Πηγή: womenonly.gr