Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Pixie cut: Ο Πάνος Καλλίτσης μας μίλησε για το statement κούρεμα της σεζόν

Pixie cut! Ένα από τα πιο δημοφιλή, τολμηρά και δυναμικά κουρέματα των τελευταίων ετών, το οποίο- όμως- φέτος το καλοκαίρι θα έχει την τιμητική του όσο ποτέ άλλοτε. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι διάσημοι Οίκοι Μόδας που το λάνσαραν στις πασαρέλες των Fashion Weeks.

Ειδικότερα, το pixie cut κούρεμα πρωταγωνίστησε στις συλλογές Spring/Summer 2020 με τους hair experts να μας προϊδεάζουν ότι θα είναι super hot και όλο το 2021. Και αυτό επιβεβαιώθηκε! Είδαμε το pixie cut και στα catwalks των Οίκων Μόδας για τη σεζόν S/S 2021.

Μετά από το overdose pixie cut, λοιπόν, και καταλαβαίνοντας ότι μιλάμε για ένα από τα It κουρέματα του φετινού καλοκαιριού, δεν μπορούσαμε παρά να αναζητήσουμε έναν hair expert για να μας μιλήσει αναλυτικά για αυτό. Να μάθουμε ποιες είναι οι τάσεις στο pixie cut, αλλά και ποια πρόσωπα κολακεύει περισσότερο. Σκεφτήκαμε αμέσως τον ταλαντούχο Πάνο Καλλίτση, του τηλεφωνήσαμε και με μεγάλη χαρά μάς έλυσε όλες τις απορίες.

«Τα pixie cut είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Η άποψή μου είναι ότι κάθε γυναίκα πρέπει έστω και μία φορά στη ζωή της να δοκιμάσει το pixie cut. Πρέπει, όμως, να της το κάνει ένας πολύ έμπειρος κομμωτής. Αυτό είναι προϋπόθεση. Και, βέβαια, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το pixie cut δεν είναι το αντρικό κούρεμα. Το αναφέρω, διότι πολλές κυρίες μού το χαρακτηρίζουν έτσι. Τα pixie cut είναι μαλακά κουρέματα και προσαρμόζονται στο κάθε κεφάλι», μας εξηγεί ο Πάνος Καλλίτσης.

Οι τάσεις φέτος τι λένε, όμως; Ποιου μήκους pixie cut θα μας απασχολήσουν; «Γενικά, υπάρχουν διάφορα pixie cut, όπως τα πολύ κοντά και τα μεσαία. Αυτήν τη σεζόν πρωταγωνιστούν τα μεσαία pixie cut, τα οποία και ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα pixie cut για κάθε γυναίκα. Δεν υπάρχει pixie cut που να μην προσαρμόζεται», τονίζει ο Πάνος.

pixie cut mesaiou mikous

Και συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε κομμωτής να αφιερώσει χρόνο στην πελάτισσά του όταν εκείνη σκεφτεί και του προτείνει να της κάνει pixie cut. Να την ψυχολογήσει. Να δουν μαζί τι της ταιριάζει και πώς μπορεί εκείνη να το υποστηρίξει. Και έχω λόγο που σου το λέω αυτό. Αν, δηλαδή, δω μία κυρία με μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, που τα αγγίζει διαρκώς και θέλει να τα πειράζει, δεν θα την πείσω να κάνει pixie cut. Θεωρώ πως μια τέτοια γυναίκα νιώθει αυτοπεποίθηση με τα πολύ μακριά μαλλιά και δεν θα μπορεί να συμβιβαστεί με ένα pixie cut».

Από εκεί και πέρα, λοιπόν… Από τη στιγμή που μια γυναίκα πάρει την απόφαση ότι μπορεί να υποστηρίξει αυτό το statement κούρεμα, ο Πάνος Καλλίτσης μάς λέει πως υπάρχουν πολλές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν- βέβαια- με τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

«Ένας κομμωτής πρέπει να παρατηρεί τα χαρακτηριστικά της γυναίκας για να δει ποιο pixie cut την κολακεύει. Δίνουμε, λοιπόν, σημασία στην καμπυλότητα του κρανίου, στο αν η γυναίκα έχει ωραίο λαιμό και από εκεί και πέρα μπορεί να ‘’παίξουμε’’ με φράντζα ή να αφήσουμε πιο ελεύθερα τα αυτιά», εξηγεί ο Πάνος Καλλίτσης.

pixie cut frantza

«Αν, δηλαδή, δω μια κυρία με προγούλι, θα της προτείνω να κάνει ένα pixie cut με όγκο στο πίσω μέρος και με φράντζα. Για μεγάλα μέτωπα, από την άλλη, ενδείκνυται το pixie cut με curtain bangs. Κάνει, σαφώς, το μέτωπο να δείχνει μικρότερο. Σε πρόσωπα με γωνίες θα έλεγα πως ταιριάζουν τα pixie cut με μύτες και αυτά που είναι άνισα στο μπροστινό μέρος. Αν μια γυναίκα, από την άλλη, έχει έντονα κόκαλα, πάνω της θα δείχνει τέλειο ένα bowl cut τύπου 70’s, 80’s με στρογγυλεμένες άκρες», συνεχίζει.

Τι είναι αυτό, εν τέλει, που θα κάνει το pixie cut άρτιο και ολοκληρωμένο; «Αν τελικά μια γυναίκα επιλέξει το pixie cut μπορεί να το απογειώσει πραγματικά κάνοντας ανοιχτόχρωμες άκρες με διακυμάνσεις στο χρώμα», μας λέει ο Πάνος Καλλίτσης.

Και κάπως έτσι, με όλες αυτές τις επεξηγήσεις, ο υπέροχος Πάνος κάνει το pixie cut να φαντάζει στα μάτια μας τόσο απλό και ιδανικό για όλες. Μήπως ήρθε η ώρα να πάψεις να το φοβάσαι και να το δοκιμάσεις κι εσύ;

Διάβασε ακόμα: Eurovision fever! O Paul Benjamin μας μίλησε αποκλειστικά για το look της Στεφανίας στον διαγωνισμό


Πηγή