Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πολύτιμο το έλαιο του ροδιού

Πολύτιμο το έλαιο του ροδιού

Οι σπόροι του μπορούν να ανταγωνιστούν το ακριβότερο καλλυντικό

Το έλαιο ροδιού είναι ένα από τα πιο πολύτιμα, περιζήτητα και ακριβά έλαια στο κόσμο. Χρειάζονται περίπου 200 κιλά από φρέσκα ροδιά για να παραχθεί 1 μόλις λίτρο λαδιού.

To έλαιο Ροδιού έχει χαρακτηριστική και έντονη μυρωδιά, είναι παχύρευστο και το χρώμα του είναι χρυσοκίτρινο. Έχει αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα και για το λόγο αυτό θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για τη καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης.

Θεωρείται ότι συμβάλει αποφασιστικά στη σύσφιξη της επιδερμίδας, την ενυδάτωσή της, την εξισορρόπηση του pH, την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο διεισδύει βαθιά και ενυδατώνει το δέρμα με την παροχή μακράς διαρκείας υγρασία. Μπορεί να αναζωογονήσει το θαμπό, ξηρό δέρμα και τα μαλλιά για μια πιο νεανική εμφάνιση.

Τα έλαια του σπόρου είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν την οξείδωση των ιστών του δέρματος, των ελευθέρων ριζών, οι οποίες βλάπτουν τα υγιή κύτταρα μας.

Το έλαιο ροδιού έχει πολλές αξιοζήλευτες ιδιότητες οι οποίες το έχουν κάνει πραγματικά περιζήτητο στη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών. Αποτελεί πολύτιμο συστατικό σε ενυδατικές κρέμες και lotion, σαπούνια, lip balms και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια.

Οι ζουμεροί κόκκινοι σπόροι με τις μοναδικές ιδιότητες μας χαρίζουν υγεία και ομορφιά.

Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα του χυµού του σε αντιοξειδωτικά είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί!

Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Οι σπόροι του μπορούν να ανταγωνιστούν το ακριβότερο καλλυντικό:

  • Αναζωογονούν την επιδερμίδα και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά που φέρουν οι ηλιακές ακτίνες.
  • Εχουν την ικανότητα να καθαρίζουν το δέρμα, να λειαίνουν τις ρυτίδες, να κάνουν απολέπιση και να ενυδατώνουν σε βάθος.
  • Βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της ακμής, γι αυτό είναι ιδανικό για τους νέους και τους έφηβους.
  • Είναι εξαιρετικοί για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ακόμα και σε δύσκολες περιοχές, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.
  • Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε περιπτώσεις ψωρίασης κι εκζεμάτων.
  • Βοηθούν τα μαλλιά να μη φριζάρουν και να δείχνουν γυαλιστερά και υγιή.
  • Δυναμώνει τα νύχια κι αποκαθιστά πολλά από τα προβλήματα που προκαλούνται από τη συχνή χρήση του βερνικιού.

Πηγή: omorfamystika.gr