Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πώς αφαιρούνται οι κρεατοελιές

Πώς αφαιρούνται οι κρεατοελιές

Οι ακροχορδώνες, ευρύτερα γνωστοί ως κρεατοελιές, είναι καλοήθεις αναπτύξεις στο δέρμα. Είναι παντελώς ακίνδυνοι, όμως αποτελούν συνήθως αισθητική ενόχληση.

Εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές του σώματος που υπάρχουν συχνές τριβές, όπως ο λαιμός, οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα. Έχουν κληρονομική βάση και το αυξημένο σωματικό βάρος θεωρείται πως αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής τους.

Οι μόνες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τις κρεατοελιές είναι ο ερεθισμός, η αιμορραγία και η φλεγμονή σε περίπτωση τραυματισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρείτε μόνοι σας τις κρεατοελιές, δένοντάς τες στη βάση τους με κλωστή, τονίζει ο Αμερικανός δερματολόγος Bruce Katz. Η μέθοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις και στο σχηματισμό ουλής στο δέρμα.Τι συνιστούν οι δερματολόγοι για την αφαίρεσή τους

Οι κρεατοελιές μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το δερματολόγο, αναίμακτα και μέσα σε μερικά λεπτά. Με τη βοήθεια τοπικού αναισθητικού, ο δερματολόγος μπορεί να αφαιρέσει την κρεατοελιά χρησιμοποιώντας ειδικό ψαλίδι.

Η κρυοθεραπεία (ψύξη) και ο καυτηριασμός είναι δύο ακόμη εναλλακτικές για να αφαιρεθούν οι κρεατοελιές από το δέρμα.

Όλες οι διαθέσιμες θεραπείες που προτείνουν οι δερματολόγοι είναι ελάχιστα επεμβατικές, δεν προκαλούν δυσφορία και επιτρέπουν την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Επίσης, δεν αφήνουν σημάδια στο δέρμα. Η κρεατοελιά που αφαιρέθηκε δεν θα εμφανιστεί ξανά στο ίδιο σημείο, δεν αποκλείεται όμως να σχηματιστούν καινούργιες κρεατοελιές σε άλλα σημεία του σώματος.

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας εάν έχετε στο δέρμα σας κρεατοελιές που θα θέλατε να αφαιρεθούν.

Πηγή: onmed.gr