Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Κόλπα για να κρύψετε την κούραση

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι έχετε να κοιμηθείτε ημέρες κι ότι η κούραση σας έχει καταβάλει. Πολλοί είναι οι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία των μαύρων κύκλων όπως η κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, η κόπωση, η έλλειψη ύπνου, τα γονίδια, το στρες και η κακή διατροφή. Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτούς;

1. Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε: Φροντίστε να κοιμόσαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Ο ύπνος είναι απαραίτητος γενικά για τον οργανισμό μας και ειδικά για το δέρμα μας.

2. Κόψτε τις κακές συνήθειες: Η αποχή από το κάπνισμα, τα ξενύχτια και την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού είναι πολύ σημαντική στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

3. Προσέξτε τη διατροφή σας: Είναι πολύ σημαντικό να μειώσετε στο ελάχιστο δυνατό την πρόσληψη του αλατιού και να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη K και C, λαχανικά, φρούτα, εσπεριδοειδή ή καρότα και φυσικά να πίνετε πολύ νερό.

4. Διώξτε το στρες από τη ζωή σας: Προσπαθήστε να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ηρεμήσει είτε με κάποια δραστηριότητα που σας αρέσει και σας χαλαρώνει είτε με τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

5. Φορέστε αντηλιακό: Ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού γιατί πολλές φορές η δυσχρωμία των μαύρων κύκλων οφείλεται σε υπερέκκριση μελανίνης, κάτι που σίγουρα διορθώνεται με το αντηλιακό.

6.
Αφαιρέστε με προσοχή το μακιγιάζ: Όταν ξεβάφεστε προσπαθήστε να κάνετε απαλές κινήσεις για να μην επιδεινώσετε το πρόβλημα και επίσης είναι πολύ σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και όχι με ζεστό καθώς το ζεστό νερό προκαλεί διαστολή των αγγείων άρα τα καθιστά πιο εμφανή κάτω από το λεπτό δέρμα της περιοχής των ματιών.

7. Η πατάτα και το αγγούρι: Είναι από τις πιο παλιές και πιο γνωστές συνταγές ομορφιάς καθώς τα δύο αυτά προϊόντα ενυδατώνουν άμεσα την επιδερμίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε λεπτές φέτες είτε από μία πατάτα είτε από ένα αγγούρι σε σχήμα μισοφέγγαρου, να τα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας για περίπου 20 λεπτά και να χαλαρώσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή μια φορά την εβδομάδα και θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα!

8. Τα κουτάλια της σούπας: Κι αυτή είναι μια παλιά, αν και κάπως ανορθόδοξη, γνωστή μέθοδος για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Εσείς απλά πάρτε δύο μεταλλικά κουτάλια της σούπας, βρέξτε τα με λίγο νερό και βάλτε τα στην κατάψυξη. Αφήστε τα εκεί όλο το βράδυ και το πρωί βγάλτε τα από την κατάψυξη, περιμένετε για 10 δευτερόλεπτα και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια σας με την κοίλη πλευρά τους μέχρι να ζεσταθούν.

9. Τα φακελάκια με το τσάι: Διπλά τα οφέλη από αυτό το τρικ, βράζετε και πίνετε πρώτα το τσάι που είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό μας όμως δεν πετάτε τα σακουλάκια! Τα φυλάτε μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα τοποθετείτε κάτω από τα μάτια σας.

10. Το αμυγδαλέλαιο: Απλώστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας, τρίψτε το ελαφρά γύρω από τους μαύρους κύκλους και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά.

11. Το μακιγιάζ: Θα χρειαστείτε ένα κονσίλερ του εμπορίου που θα επιλέξετε προσεκτικά ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός σας. Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε ένα κονσίλερ σε μορφή στικ, πιο ανοιχτόχρωμο από το make-up σας. Να έχετε κοντά σας ένα πινελάκι με μακριές τρίχες, ένα σφουγγαράκι ειδικό για make-up και το φον-ντε-τεν σας.

– Απλώστε το φον ντε ντεν σας.

– Βάλτε κονσίλερ κάτω από το μάτι δημιουργώντας ένα ανάποδο τρίγωνο.

– Χρησιμοποιήστε το πινελάκι για να απλώσετε μαλακά το κονσίλερ σε όλο αυτό το σημείο μέχρι κάτω από τις βλεφαρίδες.

– Συνεχίστε να απλώνετε με το πινελάκι το κονσίλερ και πάνω από το μάτι μέχρι κάτω από το φρύδι και από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι τη μύτη.

– Με το σφουγγαράκι ή με τα ακροδάχτυλά σας απλώστε μικρή ποσότητα φον ντε τεν πάνω από το κονσίλερ μαλακά σε απόσταση 3-4 πόντους κάτω από το μάτι για να ενωθεί σταδιακά το χρώμα και να μη φαίνεται έντονα η διαφορά με το υπόλοιπο πρόσωπο.

– Τελειοποιήστε την εμφάνισή σας προσθέτοντας μια διάφανη πούδρα γύρω από το μάτι για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα!

Πηγή: beautetinkyriaki.gr