Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πώς να αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα νύχια από το ημιμόνιμο μανικιούρ

Πώς να αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα νύχια από το ημιμόνιμο μανικιούρ

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τη ζημιά

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να έχετε κάνει μόλις το μανικιούρ σας σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς και λίγα λεπτά αργότερα να έχει χαλάσει επειδή ψάχνατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στην τσάντα σας; Μάλλον γι’ αυτό το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι τόσο δημοφιλές. Στεγνώνει αμέσως, το αποτέλεσμα είναι λαμπερό και το σημαντικότερο υπάρχει διάρκεια. Ωστόσο αν κάνετε συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ θα έχετε παρατηρήσει ότι τα νύχια σας έχουν γίνει αδύναμα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη ζημιά στα νύχια σας.

Ενυδάτωση

Αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει και έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας, βουτήξτε τα νύχια σας σε ένα μπολ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για αρκετά λεπτά, πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά, βρέξτε λίγο βαμβάκι με ελαιόλαδο και κάντε μασάζ στα νύχια σας κάθε βράδυ. Εάν το ανακατέψετε με αμυγδαλέλαιο, θα φτιάξετε ένα ισχυρότατο μείγμα για δυνατότερα νύχια (δύο κουταλιές από το κάθε λάδι). Εφαρμόστε στα νύχια και στις παρανυχίδες και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά.

Απλώστε κρέμα για τα χέρια

Πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος να μην βάζουμε κρέμα χεριών μετά το μανικιούρ. Είναι λάθος. Ανεξάρτητα από το αν έχετε βαμμένα ή όχι τα νύχια σας, πρέπει να απλώνετε κρέμα για τα χέρια καθημερινά το βράδυ και να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Αυτό επειδή η κρέμα χεριών ενυδατώνει βαθιά και προστατεύει το ξηρό δέρμα.

Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά

Γιατί; Επειδή το τζελ νυχιών μαλακώνει τα νύχια, αφήνοντας τα λεπτά και επιρρεπή σε φθορές, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε σπασμένα νύχια, ακόμα και μολύνσεις.

Κάντε ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο μανικιούρ

Δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ, ειδικά αν τα νύχια σας έχουν υποστεί ζημιά  και δείχνουν αδύναμα ή ξεφλουδίζουν. Επιπλέον, λόγω των ακτίνων UV που εκπέμπονται από το φουρνάκι, δεν πρέπει να κάνετε συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ. Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν ενοχοποιηθεί για καρκίνο του δέρματος, πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες κλπ. Πρέπει να αφήνετε να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα πριν επαναλάβετε το ημιμόνιμο μανικιούρ, ενώ πριν το εφαρμόσετε, να βάζετε πάντοτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια σας.