Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μόνιμο μακιγιάζ

Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μόνιμο μακιγιάζ

Τι να σκεφτείς πριν το αποφασίσεις

Σκέφτεσαι πώς θα ήταν αν δεν έπρεπε να απλώνεις κάθε μέρα το άι-λάινερ στα μάτια σου ή αν το φρύδι σου είχε πάντα το τέλειο σχήμα και χρώμα; Τότε μήπως να σκεφτείς το μόνιμο μακιγιάζ; Παρακάτω θα διαβάσεις 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να το κάνεις.

Χρειάζεται συντήρηση: όπως ισχύει με κάθε τατουάζ, έτσι και εδώ το μόνιμο μακιγιάζ σου μπορεί να χρειαστεί συντήρηση αφού μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα του και να χρειαστεί ένα φρεσκάρισμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Το βασικό που έχεις να κάνεις για να διατηρήσεις το μόνιμο μακιγιάζ σου είναι να ακολουθείς προσεκτικά τις συμβουλές του ειδικού έτσι ώστε να δείχνει πάντα φρέσκο και λαμπερό.

Από τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα τρεντ στο μακιγιάζ αλλάζουν. Το ανοιχτόχρωμο μολύβι ματιών είναι σούπερ για το καλοκαίρι τι θα κάνεις όμως τον χειμώνα που τα χρώματα στις σκιές και στα μολύβια ματιών αλλάζουν; Αν θέλεις να έχεις μόνιμα γαλάζιο μολύβι στα μάτια, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Μην ξεχνάς πως αν κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να το βλέπεις κάθε μέρα και καλό είναι να μην το τολμήσεις αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη.

Δεν είναι κάτι που το κάνεις μια και έξω: το μόνιμο μακιγιάζ απαιτεί λίγο χρόνο. Οι ειδικοί θα σε ενημερώσουν πριν το κάνεις για την διαδικασία αλλά θα πρέπει να συζητήσεις μαζί τους αν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις μόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια για το σχήμα αλλά και το χρώμα και την γραμμή που θέλεις να έχουν. Καλό είναι άρα να είσαι προετοιμασμένη πως δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις και την ίδια στιγμή το κάνεις κιόλας. Αυτό είναι καλό γιατί έχεις και χρόνο να σιγουρευτείς πως θέλεις πραγματικά να το κάνεις.

Σίγουρα δεν πρόκειται να τολμήσεις το μόνιμο μακιγιάζ για ολόκληρο το πρόσωπο σου, αλλά καλό είναι να ξέρεις πως πολλές γυναίκες προτιμούν να το κάνουν στα φρύδια και στη γραμμή των χειλιών ή των ματιών. Με το μόνιμο μακιγιάζ μπορείς να καλύψεις ακόμη και ουλές ή σημάδια αρκεί να απευθυνθείς στους ειδικούς για να έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν απευθυνθείς στους ειδικούς και το ψάξεις λίγο πριν καταλήξεις στο τι θα κάνεις και ποιος θα σου το κάνει φυσικά δεν κινδυνεύεις από κάποια μόλυνση ή κάτι άλλο για το οποίο αξίζει να ανησυχείς.

Πηγή: Womenonly.gr