Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Primer προσώπου: Τι κάνει και πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για τη δική σου επιδερμίδα

Είναι ένα κάπως παρεξηγημένο καλλυντικό… Πολλά κορίτσια το θεωρούν περιττό, πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας το θα «επιβαρύνουν» την επιδερμίδα τους και το αποτέλεσμα είναι να το αποκλείουν από το καθημερινό μακιγιάζ τους. Μήπως κι εσύ πιστεύεις κάτι τέτοιο; It’s a don’t!

Το primer είναι must-have προϊόν ομορφιάς μιας και είναι αυτό που δημιουργεί αλαβάστρινη, ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα, διατηρώντας συγχρόνως το μακιγιάζ αναλλοίωτο όσες ώρες κι αν περάσουν. Πάμε να δούμε καλύτερα, όμως, τι ακριβώς κάνει το primer και πώς θα επιλέξεις το σωστό για τις ανάγκες σου;

5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ τον χειμώνα και έχεις διαρκώς ξηρό δέρμα

Τι είναι και τι κάνει το primer

Το primer είναι το προϊόν μακιγιάζ που σου επιτρέπει να μετατρέπεις το πρόσωπό σου… στον τέλειο καμβά. Δίνει, δηλαδή, στο δέρμα ένα smooth αποτέλεσμα βοηθώντας συγχρόνως το μακιγιάζ να παραμένει αναλλοίωτο όλη την ημέρα.

via GIPHY

Όχι μόνο, όμως! Το primer έχει κι άλλη χρήση. Εκτός από την ιδανική βάση μακιγιάζ είναι κι αυτό που «κλειδώνει» την υγρασία των serums και κρεμών περιποίησης που έχεις χρησιμοποιήσει, αλλά και αυτό που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση πόρων στην επιδερμίδα.

Το primer, όπως καταλαβαίνεις, δημιουργεί μια «ασπίδα» μεταξύ της περιποίησης της επιδερμίδας και του μακιγιάζ. Τέλειο δεν ακούγεται;

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο primer προσώπου για εσένα

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, θα πρέπει να επιλέξεις και το σωστό primer για εσένα.

-Αν έχεις ξηρό δέρμα, αναζήτησε ένα ενυδατικό primer που να περιέχει συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη.

-Αν έχεις λιπαρό δέρμα, προτίμησε oil-free primer, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να απορροφά την περίσσια λιπαρότητα και να αφήνει ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

-Αν έχεις ερεθισμένο δέρμα με κοκκινίλες και σημάδια, αναζήτησε ένα διορθωτικό primer, που θα βοηθήσει να απαλυνθούν οι δυσχρωμίες της επιδερμίδας.

– Αν έχεις λαμπερή επιδερμίδα, αναζήτησε ένα primer λάμψης, το οποίο θα δώσει στην επιδερμίδα σου την αίσθηση highlighter.

-Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα, θα χρειαστείς ένα ενυδατικό primer, που θα διορθώνει συγχρόνως τον τόνο της επιδερμίδας και θα συσφίγγει.

Μη φύγεις! Στην gallery σου έχω και τέλεια primers προσώπου, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, ώστε να διαλέξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δεν φαίνονται οι βλεφαρίδες σου; Με αυτά τα προϊόντα θα τους χαρίσεις όγκο και μήκος

Say what? Αυτό το makeup trick από το tiktok υπνωτίζει τα αγόρια


Πηγή