Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Primers και η σωστή χρήση τους

Τα primer, ή διαφορετικά βάσεις, είναι τα προϊόντα τα οποία θα κρατήσουν το μακιγιάζ μας αναλλοίωτο για πολύ περισσότερες ώρες. Όμως, ποιά είναι η σωστή τους χρήση; Πάμε παρακάτω να δούμε πώς να εφαρμόσεις το primer, για να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου αψεγάδιαστο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας… ή και της νύχτας με τα πρωτοποριακά primer της Erre Due.

Primer ματιών
Είναι αυτό που ονομάζουμε eyeshadow base. Προσωπικά δεν κάνω μακιγιάζ ματιών χωρίς πρώτα να έχω χρησιμοποιήσει την eyeshadow base μου! Πώς τη χρησιμοποιείς; Εφαρμόζεις ελάχιστη ποσότητα στο κινητό σου βλέφαρο κυρίως, και απλώνεις μέχρι το κόκκαλο του ματιού. Το eyeshadow base στην ουσία δημιουργεί ένα πολύ λεπτό φιλμ, πάνω στο οποίο η σκιά μας απλώνεται πολύ πιο εύκολα, αποκτά τη μέγιστη διάρκεια και το σημαντικότερο; δεν μαζεύεται στις πτυχώσεις των βλεφάρων. H eyeshadow base είναι ιδανική ακόμα και για εσένα που εφαρμόζεις μόνο μολύβι ή eyeliner, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Extra tip: Χρησιμοποίησε την ‘eyeshadow base’ και στα χείλη σου, για να παραμείνει το κραγιόν σου σταθερό για πολλές πολλές ώρες!

Primer προσώπου
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο τύπος του δέρματός μας, είναι αυτός που θα καθορίσει και το σωστό primer. Πιο συγκεκριμένα; Οι μικτές – λιπαρές επιδερμίδες θα χρησιμοποιήσουν το ‘mattouch primer’το οποίο ενδείκνυται για αυτές, αφήνοντάς τους ματ αποτέλεσμα, και ελαχιστοποιώντας τους πόρους. Απλώνεις ελάχιστη ποσότητα, κυρίως στην ζώνη “Τ” και στη συνέχεια εκεί που θεωρείς οτι οι πόροι σου είναι πιο διεσταλμένοι. Στη συνέχεια, δουλεύεις με το foundation. Προσοχή: Το primer αυτό είναι απαγορευτικό για ξηρά/αφυδατωμένα δέρματα.
Όσον αφορά στις κανονικές επιδερμίδες, θα χρησιμοποιήσουν το ‘lumitouch primer’ το οποίο έχει πλούσια ενυδατικά στοιχεία και θα δώσει λάμψη στο δέρμα τους. Αντίστοιχο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι επιδερμίδες οι οποίες είναι πιο ξηρές/αφυδατωμένες. Τοποθετείς επαρκής ποσότητα για όλο το πρόσωπο, απλώνεις με απαλές κινήσεις και στη συνέχεια δουλεύεις με το foundation.

Mattouch primer
Extra tip: Υπάρχουν φορές που δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις foundation. Τότε, μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις το primer μόνο του, το οποίο θα σου δώσει ματ αποτέλεσμα, ή λάμψη στην επιδερμίδα σου, αντίστοιχα με τον τύπο σου!

1201001 LUMITOUCH PRIMER


Πηγή