Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Rachel who? H Phoebe ήταν το πραγματικό hair icon των F.R.I.E.N.D.S

Το πολυαναμενόμενο reunion των F.R.I.E.N.D.S προβλήθηκε χθες στο HBO Max και δεν το είδα σε real time (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Θα το δω όμως σήμερα το βράδυ για να το απολαύσω με το κρασί μου (Παρασκευή γαρ) αλλά πριν από αυτό, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για μαλλιά και συγκεκριμένα για τα μαλλιά της Phoebe. Βλέπεις, βρίσκω ότι η Phoebe ήταν το πραγματικό hair icon της αγαπημένης αυτής σειράς και ΟΧΙ η Rachel. Πριν με παρεξηγήσεις όμως θα σου εξηγήσω…

Η Rachel ήταν πάντοτε άψογη. Προσεγμένη, περιποιημένη, καλοχτενισμένη και με κουρέματα που έγιναν κάτι παραπάνω από τάση στα 90’s. Ναι, φυσικά μιλώ για το «the Rachel» που σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά αλλά και για το γεγονός ότι τα μαλλιά της δεν ήταν ποτέ κάτι λιγότερο από τέλεια. Τα μάκραινε η Rachel, τα μακραίναμε και εμείς. Τα έκοβε η Rachel, τα κόβαμε και εμείς. Έκανε ανταύγειες η Rachel, σπεύδαμε στο κομμωτήριο! Δεν αμφισβητώ λοιπόν ότι η επιρροή της στο hairstyling και τα μαλλιά γενικότερα ήταν τεράστια αλλά βρίσκω ότι άλλη ήταν το hair icon της σειράς: Η Phoebe.

rachel gif

Ναι, είμαι προκατειλημμένη, ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα την Rachel, την έβρισκα λίγο κακό κορίτσια αλλά η Phoebe… Η Phoebe ήταν αστεία, ειλικρινής, απόλυτα ελεύθερη, στον κόσμο της, γενναιόδωρη, προστατευτική, δίκαιη ΚΑΙ hair icon! Ελάχιστες ήταν οι φορές που εμφανίστηκε στην οθόνη μας με κάποιο βαρετό χτένισμα ή χωρίς αξεσουάρ. Ο free spirited χαρακτήρας της ήταν άμεσα συνδεδεμένος τόσο με τα ρούχα αλλά και τα μαλλιά της και δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό. Αφήνοντας στην άκρη τη συμπάθειά μου και κοιτάζοντας αντικειμενικά τα χτενίσματα της μίας και της άλλης (όπου «άλλη»=Rachel) δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω τα χτενίσματα της Phoebe.

phoebe gif 2

Κλαμεράκια, στέκες, τσιμπιδάκια, πεταλούδες, λουλούδια, στρας… Κανένα αξεσουάρ της εποχής δεν έλειψε από το κεφάλι της. Ομοίως, την είδαμε με κοτσίδες, «σκουληκάκια», κοτσιδάκια, κότσους, μαλλιά μισά-μισά, half buns, space buns! Η Phoebe τα έκανε όλα και παράλληλα μας έδειξε πώς είναι να είσαι αισιόδοξος, να πιστεύεις στην αγάπη, να μην κρίνεις, να παλεύεις, να νικάς και να είσαι πάνω από όλα καλή φίλη.

BUNS

Αυτά είχα να πω επάνω στο θέμα και αν αναρωτιέσαι γιατί δεν αναφέρομαι και στην Monica πες μου μία φορά που είχε ενδιαφέρον look ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ και θα το σχολιάσουμε. Μέχρι τότε, δες παρακάτω 20… Ναι, 20 χτενίσματα της Phoebe Που αποδεικνύουν τα όσα λέω παραπάνω. Θα μπορούσα να βάλω 50 ή και περισσότερα αλλά θα ξημερώναμε. Καλό ΣΚ!

Διάβασε ακόμα: Τα Φιλαράκια: Η Rachel επιστρέφει! Θα γίνουν πάλι trend τα μαλλιά της; Απαντά ο κομμωτής της!


Πηγή