Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Recycling beauty: Εσύ ξέρεις ποια προϊόντα ομορφιάς ανακυκλώνονται και ποια όχι;

Η ανακύκλωση -σαν γενικός όρος- έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ βλαβερά για το περιβάλλον, αν δεν ανακυκλώνονταν. Ποια υλικά είναι αυτά;

Μέχρι τώρα ξέραμε για το πλαστικό, το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο, τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στο «παιχνίδι» της ανακύκλωσης έχει αρχίσει να μπαίνει και ο μαγικός κόσμος της ομορφιάς. Όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν σταδιακά να εναρμονίζονται με τις επιταγές της βιωσιμότητας, ενισχύοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση και επικαιροποιώντας τις προδιαγραφές των προϊόντων τους για υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Μέσα σε αυτές είναι και η αγαπημένη μας εταιρεία Sephora, η οποία με το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης “Good for” μάς δίνει τώρα τη δυνατότητα να ανακυκλώνουμε μπουκάλια αρωμάτων, πλαστικά βαζάκια και κάθε άλλου είδους μπουκαλάκια, δίνοντας έτσι ζωή για δεύτερη φορά σε συγκεκριμένες συσκευασίες μακιγιάζ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της ομορφιάς έχει ακόμα «δρόμο» μπροστά του μέχρι να κατορθώσει να ανακυκλώνεται κάθε είδους συσκευασία, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει όλες να γνωρίζουμε καλά και να είμαστε σίγουρες ποια προϊόντα και συσκευασίες ανακυκλώνονται και ποια όχι. Αλήθεια, εσύ ξέρεις τι πρέπει να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων και τι στον κάδο ανακύκλωσης από τα πολλά βαζάκια και τα καλλυντικά που έχεις; Αν όχι, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery, όπου σου εξηγούμε αναλυτικά τα πάντα γύρω από την ανακύκλωση… της ομορφιάς. Και να θυμάσαι κάτι: Σεβάσου το περιβάλλον, για να σε σεβαστεί και εκείνο!

Διάβασε ακόμα: 7 skincare experts που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram


Πηγή