Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

SAG awards: To χτένισμα της Jung Ho-Υeon του Squid Game κρύβει πίσω του τεράστια ιστορία

Η Jung Ho-Υeon εμφανίστηκε στις οθόνες μας ως η Kang Sae-Βyeok, πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix «Squid Game» (αν δεν το έχεις δει δεν ξέρω τι κάνεις εδώ). Αφού μας καθήλωσε με την ερμηνεία της, χθες το βράδυ ήρθε και η αναγνώριση (η πρώτη από πολλές προβλέπουμε), αφού κέρδισε το SAG award ερμηνείας από γυναίκα ηθοποιό σε δραματική σειρά. Η 27χρονη Jung ωστόσο, δεν κέρδισε μόνο το βραβείο για την ερμηνεία της αλλά και τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της.

Η Jung φόρεσε δημιουργία του οίκου Louis Vuitton αλλά αν σε απασχολούσε αυτό θα ήσουν στο fashion department, και θα διάβαζες για τα ρούχα της. Για να είσαι εδώ, σημαίνει ότι σου κέντρισε το ενδιαφέρον η ιστορία της κοτσίδας της και χαίρομαι (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) γιατί έχω πολλά να σου πω. Δεν είναι βλέπεις μία απλή κοτσίδα και το ύφασμα στην άκρη της δεν είναι απλά ένα κόμματί υφάσματος, ασορτί με το φόρεμά της.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jenny Cho / 조 제니 (@jennychohair)

SAG Awards 2022: Όλες οι beauty εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί

Daenggi  댕기

Η Jenny Cho, hair stylist, έπλεξε τα μαλλιά της Jung σε μία παραδοσιακή Κορεάτικη κοτσίδα και την έδεσε με ένα παραδοσιακό daenggi  댕기. Οι γυναίκες στην αρχαία Κορέα, χτένιζαν τα μακριά, πλεγμένα μαλλιά τους με διαφορετικούς τρόπους. Οι πεποιθήσεις του Κομφουκιανισμού βλέπεις, δεν τους επέτρεπαν να κόψουν τα μαλλιά τους, καθώς θεωρούνταν δώρο από τους γονείς τους.

Από τα πολλά αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν, το daenggi ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή. Πρόκειται για μια υφασμάτινη κορδέλα που δενόταν στα μαλλιά τους και άλλαζε ανάλογα με το αν ήταν παντρεμένες ή ανύπανδρες, ανάλογα με την ηλικία, το status τους αλλά και τον σκοπό τους.

H makeup artist της Emma Corrin μας μίλησε για το μακιγιάζ της στα Critic’s Choice Awards

Οι παντρεμένες γυναίκες, έπλεκαν τα μαλλιά τους σε δύο κοτσίδες και τα στερέωναν στην κορυφή του κεφαλιού τους με ένα daenggi. Τα ανύπανδρα κορίτσια, χρησιμοποιούσαν το daenggi στην άκρη της κοτσίδας τους. Μία τέτοια κοτσίδα έπλεξε η Jenny Cho για την Jung και τη στερέωσε με ένα παραδοσιακό daenggi, αλλά τι daenggi…

Jebiburi daenggi

Όπως σου εξήγησα, υπήρχαν πολλοί τρόποι να δέσεις ένα daenggi και ο κάθε ένας σήμαινε κάτι το διαφορετικό. Υπήρχε το jebiburi daenggi, doturank daenggi, jjok daenggi, το malttuk daenggi.. Η Jung φόρεσε το πριγκιπικό jebiburi daenggi.

jebiburi daenggi

Είναι το δέσιμο με τις τριγωνικές άκρες το οποίο φορούσαν τα ανύπανδρα κορίτσια και οι ανύπανδρες πριγκίπισσες. Θα πρέπει να κοιτάξεις πολύ καλά για να καταλάβεις ότι, στην άκρη της κοτσίδας της Jung, το ύφασμα είναι δεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και αν σου ξέφυγε δεν πειράζει, γι’αυτό είμαι εγώ εδώ.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jenny Cho / 조 제니 (@jennychohair)

Η Jung Ho-Υeon λοιπόν, δέχτηκε το βραβείο για την ερμηνεία της, τίμησε την παράδοση της χώρας της, ανακηρύχθηκε ομόφωνα από ετούτο εδώ το beauty department «Hair Icon» της βραδιάς με την γεμάτη ιστορία κοτσίδα της.

H makeup artist της Carey Mulligan, Emma White Turle, μας μίλησε για το look της στα SAG Awards




Πηγή