Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Serum cocktailing: Το νέο skincare trend που θα μας απασχολήσει το 2021

Ξέρουμε! Μόλις αντίκρισες τη λέξη «cocktailing» σού ήρθαν στον νου παραλίες με αιώρες και άφθονα mojitos στην μπάρα του beach bar, αλλά… δεν είναι καιρός για αυτά ακόμη! Θα έρθει το καλοκαιράκι και θα απολαύσεις όσα έχεις στερηθεί τόσο καιρό. Προς το παρόν, μπορείς να δημιουργήσεις κλασικά cocktails στο σπίτι σου, αλλά και να μάθεις τα πάντα για τα skincare cocktails που μπορείς να κάνεις με τους ορούς που έχεις στο νεσεσέρ σου.

Ναι, το νέο huge skincare trend του 2021 σε προτρέπει να κάνεις blending διαφορετικά serums, δηλαδή να τα ανακατεύεις μεταξύ τους, ώστε να επωφεληθεί η επιδερμίδα σου στο μέγιστο από τα συστατικά τους. Στην ουσία, αντί να χρησιμοποιείς διαφορετικά προϊόντα και να κάνεις layering στη ρουτίνα ομορφιάς σου, θα ανακατεύεις τα serums σου και θα δημιουργείς ένα προϊόν. Αυτό είναι το serum cocktailing.

Και μπορεί να φαίνεται άκρως δελεαστικό μιας και θα γλιτώνεις πολύ χρόνο από την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σου, όμως… θέλει προσοχή. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα για να καταλάβεις.

Το να κάνεις ένα serum cocktail δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα δημιουργήσεις το τέλειο δικό σου προϊόν, ούτε ότι αυτό θα έχει και άριστα αποτελέσματα. Κι αυτό, γιατί ένας ορός περιέχει ισχυρά συστατικά, τα οποία προορίζονται να σε βοηθήσουν να επιτύχεις ποικίλους στόχους για την επιδερμίδα σου. Είναι ειδικά σχεδιασμένος από χημικούς, που κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο τα συστατικά αντιδρούν όταν συνδυάζονται.

Αν, όμως, εσύ που δεν έχεις τέτοιου είδους γνώσεις πάρεις δύο-τρία serums και τα ανακατέψεις μεταξύ τους, υπάρχει ο κίνδυνος αυτό το μείγμα να μην είναι σωστό και να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα σου, αλλά και να καταστρέψει τον δερματικό φραγμό σου. Και αυτό, σίγουρα, είναι κάτι που δεν το θέλεις. Θα μας πεις… Και πώς θα ξέρω αν αυτό που κάνω είναι το σωστό; Μην ανησυχείς! Στην παρακάτω gallery σού λύνουμε όλες τις απορίες.

Cover photo: @skincare

Διάβασε ακόμα: Ποιες είναι οι K-beauty skincare experts που πρέπει να ακολουθήσεις ASAP στο Instagram;


Πηγή