Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Serum VS κρέμα. Τι είναι αποτελεσματικότερο;

Αποφάσισες να αναβαθμίσεις την περιποίησή σου…να τα κάνεις όλα σωστά όπως επιβάλλεται άλλωστε στον πλανήτη της ομορφιάς. Αγόρασες λοιπόν serum αλλά και κρέμα για να αναβαθμίσεις την περιποίηση του προσώπου σου. Σωστά έπραξες…Τώρα όμως; Τι από τα δύο φοριέται πρώτα; Μήπως και τα δύο μαζί; Εγώ θα σου λύσω την απορία!

Μία είναι η φράση που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου. ΤΑ SERUM ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ. 

Δηλαδή;

Περιέχουν την πιο ισχυρή  σύσταση σε σχέση με τα υπόλοιπα (κρέμες, λοσιόν) και η σύνθεσή τους  βασίζεται κυρίως στο νερό γι’ αυτό άλλωστε είναι πάντα τόσο ανάλαφρη.

Για να εξασφαλίσεις το maximum τότε τα serum ή αλλιώς οι οροί είναι η ιδανική επιλογή. Αποτελούνται από εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή συστατικών (ορισμένες φορές σε διπλάσια ποσότητα σε σχέση με μια κρέμα), και η δράση τους μπορεί να είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένο πρόβλημα όπως: ρυτίδες, ξηρότητα, πανάδες, θαμπή όψη κλπ. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα τους να φτάνουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Για αυτό το λόγο άλλωστε αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε ολοκληρωμένη καλλυντική σειρά.

Εύκολο tip για να συνειδητοποιήσεις τι σου λέω

Κάτι παρόμοιο θα κάνεις και με το αγαπημένο σου άρωμα. Αν θέλεις το μέγιστο της ευωδιάς του δε θα επιλέξεις  το  αφρόλουτρο ή την κρέμα σώματος που το συνοδεύει αλλά το ίδιο το άρωμα που είναι ασφαλώς πιο έντονο.

ΕXTRA INFO

-Συμπεριέλαβέ τα ως το πρώτο βήμα της ημέρας στη beauty ρουτίνα σου. Μόλις ξυπνήσεις πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό και έπειτα άπλωσε τον ορό σου. Συνέχησε με κρέμα ημέρας και αντιηλιακό 

-Μην το παρακάνεις με τα serum. Το να εφαρμόζεις  δύο διαφορετικά  με την ίδια ισχυρή ουσία δε σημαίνει και βέλτιστα αποτελέσματα. Αντιθέτως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβαρυντική κίνηση για την επιδερμίδα σου προκαλώντας του δυσάρεστες αντιδράσεις.

 


Πηγή