Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Shopping Spree! Δες τι συμβαίνει όταν 2 κορίτσια συναντιούνται για beauty shopping…

Κάθε ημέρα γεμάτη ψώνια είναι υπέροχη αλλά, μία ημέρα γεμάτη ψώνια ομορφιάς γίνεται αυτόματα καλύτερη. Όταν μάλιστα 2 beauty συναντιούνται στον νούμερο ένα προορισμό για shopping, το Golden Hall, τότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε εμπειρία. Αυτό κάναμε και εμείς, η Μαρία Ροδίτη, junior beauty editor του queen.gr και εγώ, η Χριστίνα Χρόνη, beauty director. Έχοντας εντοπίσει κάποια “κενά” στο νεσεσέρ μας (μην αναρωτιέσαι πώς. Γίνεται!), αποφασίσαμε να τα καλύψουμε και παράλληλα να γνωρίσουμε τις νέες αφίξεις στον κόσμο της ομορφιάς. Έπρεπε να περιμένουμε ωστόσο ότι δεν θα κάναμε μία απλή βόλτα για ψώνια…

 

Η μέρα μας ξεκίνησε με το γνωστό ραντεβού μπροστά από την είσοδο των πολυκαταστημάτων attica στο ισόγειο. Να φιληθούμε δεν μπορούσαμε, να αγκαλιαστούμε δεν μπορούσαμε αλλά μπορούσαμε να βυθιστούμε στα χρώματα και τα αρώματα των exclusive brands των attica και αυτό κάναμε με συνοπτικές διαδικασίες.

 attica shopping 2

Απολυμάναμε τα χέρια μας στην είσοδο και κοιταχτήκαμε: “Κρέμες χεριών” είπαμε με μία φωνή και ένα ακόμη item είχε προστεθεί στη λίστα μας. Με χέρια καθαρά και με τις μάσκες μας φορεμένες σωστά είμασταν έτοιμες για δράση ενώ χωρίς να το καταλάβουμε ήδη κατευθυνόμασταν προς το πολυτελές booth του οίκου Prada.

 attica shopping 3

Στα πολυκαταστήματα attica του Golden Hall βλέπεις, μπορείς να βρεις την exclusive σειρά Οlfactories του οίκου που είναι απλά μοναδική. Η Μαρία δεν ήξερε ποιο να πρωτοδιαλέξει αλλά εγώ είχα ήδη βρει το αγαπημένο μου. Επόμενη στάση η λατρεμένη μας Diptyque. Θέλαμε να φύγουμε με όλα τα κεριά και τα diffusers αλλά κρατηθήκαμε. Δοκιμάσαμε το νέο άρωμα του οίκου και περιοριστήκαμε σε ένα κερί η κάθε μία!

attica shopping 4 

Τα βήματά μας, σχεδόν αυτόματα, μας οδήγησαν στο booth του οίκου Acqua Di Parma όπου για ακόμα μία φορά τυλιχτήκαμε σε μεθυστικές μυρωδιές και “καθαρίσαμε” την παλέτα μας μυρίζοντας λίγους κόκκους καφέ.

 attica shopping 5

Εκεί ήταν που η Μαρία βρήκε το νέο signature άρωμά της! Ζητήσαμε από την ειδικό να μας δείξει πολλά αλλά η προτίμησή της φάνηκε από τον πρώτο ψεκασμό…

attica shopping 6 

Ναι, η μέρα είχε ξεκινήσει για την αγορά των beauty essentials και εξελισσόταν σε ένα αρωματικό ταξίδι. Έπρεπε να το περιμένουμε. Ακριβώς δίπλα, ήταν το booth των exclusive Maison Francis Kurdikjan και εκεί βρήκα και εγώ ένα άρωμα που απλά με ξετρέλανε και άρεσε επίσης στη Μαρία συνεπώς…. Έγινε δικό μου. Όταν εξήγησα στην ειδικό τις μυρωδιές που προτιμώ, μου έδειξε το άρωμα που ήξερε πως θα γίνει το νέο αγαπημένο μου.

 attica shopping 7

Δύο βήματα πιο δίπλα, βρήκαμε τα αγαπημένα μας primers της Laura Mercier (ήταν ήδη στις λίστες μας) και σπεύσαμε με βήμα ταχύ για τον οίκο Chanel. Οι experts του οίκου μας έδειξαν τις πιο hot αποχρώσεις κραγιόν αλλά και σκιών και εγώ κατέληξα σε μία γήινη παλέτα ενώ η Μαρία τόλμησε ένα φωτεινό κοραλλί! Μπορεί να μην ήταν δυνατόν να δοκιμάσουμε τις αποχρώσεις αλλά οι ειδικοί μας συμβούλευσαν και είχαν δίκιο σε όλα.

attica shopping 8 

Υπό κανονικές συνθήκες θα απολαμβάναμε ένα hand pampering στην Jo Malone αλλά τα νέα μέτρα, τα οποία τηρούνται ευλαβικά στο attica, έχουν απαγορεύσει την περιποίηση in store. Γι᾽αυτό μυρίσαμε το νέο άρωμα του οίκου και βρήκαμε πακέτα δώρων για αγαπημένες φίλες.

attica shopping 10 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην σταματήσουμε στο booth της La Mer για να ανανεώσουμε το skincare “οπλοστάσιό” μας και να γνωρίσουμε τον νέο ορό προσώπου του οίκου. Πριν το καταλάβουμε, είχαμε γεμίσει τα χέρια μας με πολλές σακούλες και η μέρα μόλις είχε ξεκινήσει…

attica shopping 11

Μία στάση ακόμα στα CareLab ήταν απαραίτητη και εκεί ανακαλύψαμε τέλεια σαμπουάν ενώ γεμίσαμε τα καλάθια μας με πολλά περισσότερα beauty essentials από ότι περιμέναμε (βλ. κρέμες, σαπούνια καθαρισμού, φυσικές μάσκες κα).

 attica shopping 12

Φυσικά, το booth της Byredo δεν πέρασε απαρατήρητο και αφού διαλέξαμε τι θέλουμε να μυρίσουμε, ζητήσαμε από τα κορίτσια να μας τα δείξουν από κοντά. Δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε δώρο στους εαυτούς μας μερικές αρωματικές κρέμες χεριών. Ήταν στη λίστα μας εξάλλου!

 attica shopping 13

Με τα χέρια μας σακούλες γεμάτες beauty θησαυρούς βγήκαμε από τα attica και κάναμε μία στάση για έναν καφέ και ένα γλυκό, αφού αφήσαμε τις αμέτρητες σακούλες στο αυτοκίνητο (το parking είναι μόλις ένα λεπτό μακριά).

 attica shopping 14

Αναζωογονημένες, ξεκινήσαμε τον περίπατο μέσα στο αγαπημένο μας Golden Hall  και τα βήματά μας μας έφεραν στον πρώτο όροφο του Golden Hall, έξω από τα Sephora. Ήταν αναμενόμενο να σταματήσουμε και εκεί αφού μόνο στα Sephora βρίσκουμε τα exclusive brands που λατρεύουμε.

 sephora shopping 1

Πριν κάνουμε οτιδήποτε, σπεύσαμε να ανακυκλώσουμε τις συσκευασίες μας στο ειδικό stand έτσι ώστε να τους δώσουν τα Sephora νέα ζωή μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Αυτό από μόνο του είναι λόγος για να επισκεφθούμε τα Sephora!

 sephora shopping 2

Έπειτα, η Μαρία επιτέλους αγόρασε την κρέμα ματιών Ole Henriksen (ένα από τα δεκάδες exclusive brands των Sephora) για την οποία μιλούσε συνέχεια και εγώ επένδυσα σε ένα πακέτο για λιπαρές επιδερμίδες που ήθελα να δοκιμάσω καιρό μιας που η maskne με ταλαιπωρεί.

 sephora shopping 3

Αμέσως μετά, την προσοχή μας τράβηξε ένα… μαύρο Foreo και μάθαμε πως είναι ανδρικό. Τα κορίτσια των Sephora μας πληροφόρησαν μάλιστα ότι υπάρχουν και τρισχαριτωμένα super mini foreo. Κοιταχτήκαμε ξανά. Τα θέλαμε εννοείται όλα και χωρίς να μιλήσουμε βάλαμε από ένα mini foreo στο καλάθι μας.

 sephora shopping 4

Έπειτα, την προσοχή μας τράβηξε το stand της Benefit. Έπρεπε να ανανεώσουμε τα μολύβια και της μάσκαρα φρυδιών μας (ήταν στη λίστα) και με την ευκαιρία κλείσαμε και το επόμενο ραντεβού μας για φρύδια στο brow bar.

sephora shopping 5 

Επόμενη στάση το beauty to go bar όπου γεμίσαμε τα καλάθια μας με mini exclusive και απαραίτητα και σχεδόν μπερδευτήκαμε γιατί πραγματικά, αν μας άφηνες εκεί θα τα παίρναμε όλα!

sephora shopping 6 

Μία στάση έμενε, το stand του brand Wishful. Είναι το skincare brand της Huda Kattan το οποίο βρίσκουμε αποκλειστικά στα Sephora και εννοείται πήραμε τα απαραίτητα για ένα crash test.

 sephora shopping 7

Φτάνοντας στο ταμείο και ενώ τα κορίτσια αμπαλάριζαν τις αγορές μας, μας ενημέρωσαν για ένα φανταστικό, new addition: To advent calendar των Sephora! Δεν είχαμε τελειώσει ακόμα…

 sephora shopping 8

Ανακαλύψαμε πως το τεράστιο κουτί περιέχει 25 προϊόντα έκπληξη και μπορείς να ανοίγεις ένα κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Όχι, δεν το πήραμε αλλά είναι στην shopping list μας για τη Χριστουγεννιάτικη βόλτα που θα κάνουμε σύντομα.

 sephora shopping 11

Γεμάτες με ακόμα περισσότερες σακούλες, σπεύσαμε για ένα lunch break ενώ αναρωτιόμασταν αν το παρακάναμε πάλι… Όχι, προφανώς και δεν το είχαμε παρακάνει. Αντιθέτως!

 sephora shopping 10

Ανακαλύψαμε νέες αφίξεις, βρήκαμε εξειδικευμένα προϊόντα, γεμίσαμε άρωμα και χρώμα το φθινόπωρό μας και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια και με μία μόλις στάση. Φτάσαμε στο αυτοκίνητο με άλλες τόσες σακούλες και ανυπομονούσαμε να πάμε σπίτι για να αρχίσουμε τις δοκιμές. Φεύγοντας ωστόσο και καθώς μυρίζαμε τους καρπούς μας σχολιάζοντας τα αρώματα που δοκιμάσαμε θυμηθήκαμε ότι… Δεν είχαμε πάρει κάποια από τα πράγματα στη λίστα μας. Έπρεπε οπωσδήποτε να επιστρέψουμε την επόμενη μέρα και καθώς κοιταζόμασταν πονηρά, ξέραμε πως απλά ψάχναμε δικαιολογία για να επιστρέψουμε στο Golden Hall.


Πηγή