Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Συμβουλές για σωστή ενυδάτωση του δέρματος

Συμβουλές για σωστή ενυδάτωση του δέρματος

Διάλεξε το ιδανικό προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σου

To μεγάλο δίλημμα, όταν το ζητούμενο είναι απαλό δέρμα, δεν είναι άλλο από το εξής: body butter ή body oil. Το να ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου είναι πολύ βασικό για να δείχνει λαμπερό και παρακάτω θα βρεις 3 τιπ για να αποφασίσεις τι θα διαλέξεις.

Το δέρμα έχει ανάγκες και ειδικά ενυδάτωσης για να δείχνει πάντα απαλό και λαμπερό και σίγουρα μια καλή αρχή είναι να πίνεις πολύ νερό για να μην δείχνει το δέρμα σου αφυδατωμένο.

Λοσιόν σώματος:
ναι μεν θα πετύχεις την ενυδάτωση που θέλεις όμως η λοσιόν είναι πολύ απαλή και δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα να μην κρατήσει πολύ. Καλό είναι να απλώσεις την αγαπημένη σου λοσιόν στο δέρμα σου μετά το μπάνιο για να έχεις πάντα ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Body butter: μια πολύ καλή επιλογή που είναι στην ουσία πλούσια ενυδάτωση της επιδερμίδας και έχει πιο πολλά ενυδατικά συστατικά δηλαδή φυσικά έλαια όπως έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο και jojoba. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ενυδατικό συστατικό που καλό είναι να έχει η ενυδατική σου κρέμα.

Δώσε βάση στα «σκληρά» σημεία όπως τα γόνατα και οι αγκώνες έτσι ώστε το δέρμα να μην δείχνει ξερό στην περιοχή αυτή.

Body oil: τα έλαια για το σώμα είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για την ενυδάτωση του σώματος. Τα έλαια από λουλούδια και φρούτα είναι τα καλύτερα για την σωστή θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας σου αφού όχι μόνο ενυδατώνουν σε βάθος αλλά προστατεύουν και το δέρμα αλλά επίσης βοηθούν στο να μείνει το δέρμα σου ενυδατωμένο για πολύ περισσότερο.

Αν νόμιζες πως τα έλαια για το σώμα μπoρεί να «μπλοκάρουν» τους πόρους σου τότε καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς. Τα έλαια και απορροφώνται από το δέρμα τέλεια και δεν είναι λιπαρά για το δέρμα σου και γενικά προέρχονται είναι μια πιο φυσική εκδοχή από τις ενυδατικές κρέμες, ενώ προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση.

Πηγή: womenonly.gr