Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Συμβουλές για ξεκούραστο βλέμμα

Συμβουλές για ξεκούραστο βλέμμα

Μπορεί να λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά είναι και της ηλικίας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ρωτούν αγνώστους να μαντέψουν την ηλικία μιας γυναίκας εκείνοι παρατηρούν την περιοχή γύρω από τα μάτια. Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε πιο λαμπερά μάτια.

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους

Μετά τα 40 το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και λεπταίνει, γεγονός που κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει κουρασμένο. Χρησιμοποιήστε concealer για τους μαύρους κύκλους, το οποίο δίνει την αίσθηση ότι τα βλέφαρά έχουν σηκωθεί και φωτίζει κατευθείαν το πρόσωπό. Τα τρία βήματα για τη σωστή χρήση του concealer είναι:

Βήμα 1: Επιλέξτε το σωστό concealer με βάση τον τύπο του δέρματος και τουλάχιστον δύο αποχρώσεις ελαφρύτερο από τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιείστε ένα πινελάκι και απλώστε το ταμποναριστά από τις γωνίες των ματιών σας, μέχρι την αρχή της μύτης σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας, ακουμπώντας ελαφριά την επιδερμίδα ή απλά ταμπονάρετε.

Στάδιο 3: Αφού απλώσετε το concealer, για να σταθεροποιηθεί βάλτε από πάνω μια πούδρα και έχετε ξεμπερδέψει για όλη μέρα.

Αποκτήστε τέλειες βλεφαρίδες

Πριν βάλετε τη μάσκαρα μεγαλώστε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλίδι. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να ζεστάνετε το ψαλίδι με πιστολάκι για 15 περίπου δευτερόλεπτα, προτείνει η make up artist Μάλι Ρόνκαλ.

«Γεμίστε» τα κενά στα φρύδια σας

«Όταν τα φρύδια είναι λεπτά και αραιά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά σας προσθέτοντας και χρόνια ακόμα κι αν είστε νέα» λέει ο make up artist των διασήμων Ντέιμον Ρόμπερτς. Εάν και τα δικά σας φρύδια έχουν αραιώσει αρκετά τεντώστε το δέρμα σας και ρίξτε λίγη πούδρα  στα φρύδια. Χτενίστε τα έτσι ώστε να αναμειχθεί η πούδρα με τα φρύδια σας και θα φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Δώστε… καφεΐνη στα μάτια σας

Βάλτε φακελάκια τσαγιού πάνω στα κουρασμένα και πρησμένα μάτια σας και θα ζωντανέψουν αμέσως. «Η καφεΐνη βοηθά να καταπολεμηθεί το πρήξιμο και να φύγουν οι μαύροι κύκλοι» εξηγεί η Άννα Σαμπάν, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο UCLA. Μουλιάστε τα σακουλάκια τσαγιού σε ζεστό νερό για ένα λεπτό και αφού κρυώσουν βάλτε τα στα μάτια σας για δεκαπέντε λεπτά.

Φωτίστε το βλέμμα σας με ένα λευκό μολύβι ματιών

Απλώστε άσπρο μολύβι στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας και θα φωτίσει κατευθείαν το βλέμμα σας. Το λευκό μολύβι μπορεί επίσης να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα. Χρησιμοποιήστε το πρωί για ένα βλέμμα πιο ξεκούραστο.

Πείτε αντίο στου μαύρους κύκλους με βιταμίνη Κ

Σε μελέτη που έγινε το 2003, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έβαζαν κρέμα με βιταμίνη Κ και ρετινόλη κάθε βράδυ για 12 εβδομάδες είδαν τους μαύρους κύκλους τους να βελτιώνονται κατά 33%. Μπορείτε εύκολα να τις προμηθευτείτε από το εμπόριο.

 

Πηγή: baby.gr