Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Συμβουλές για ξηρές επιδερμίδες

Συμβουλές για ξηρές επιδερμίδες

Η κατάλληλη φροντίδα γι’ αυτόν τον τύπο δέρματος

Mαζί με τις αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου λόγω καιρού έρχονται φυσικά και οι αλλαγές στην ρουτίνα της ομορφιάς σου αλλά και στην υφή του δέρματος σου.

Δεν αποκλείεται το δέρμα σου να δείχνει και να είναι πιο ξηρό οπότε καλό είναι να ξέρεις πώς θα το αντιμετωπίσεις για να δείχνει πάντα λαμπερό.

Απολέπιση αγάπη μου: μπορεί να σου φαίνεται παράξενο πως γίνεται τα σκράμπ και τα απολεπιστικά προϊόντα να κάνουν καλό στο ξηρό δέρμα, αλλά δεν είναι. Αν βάλεις στην ρουτίνα της ομορφιάς σου και την απολέπιση μια με δυο φορές την εβδομάδα και αμέσως μετά την ενυδάτωση του δέρματος σου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι το δέρμα σου να είναι πιο απαλό. Ένα πιο «αγνό» σκράμπ είναι φυσικά το ελαιόλαδο με το αλάτι ή την ζάχαρη που θα αφήσει την επιδερμίδα σου απόλυτα απαλή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.

Ξέχασε τα σαπούνια: τα σαπούνια μπορεί να αφήσουν το δέρμα σου ξηρό, οπότε καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα προϊόν καθαρισμού που περιέχει γλυκερίνη για το πρόσωπο ή το σώμα. Ακόμη για το σώμα ξέχασε για λίγο τις φούσκες από το αφρόλουτρο που μπορεί να περιέχει συστατικά που θα αφυδατώσουν το δέρμα σου και προτίμησε λαδάκια για το μπάνιο που είναι ιδανικά για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

Βάλε τέλος στα πολύ ζεστά ντους:
μπορεί να νιώθεις τέλεια μετά το ζεστό μπανάκι σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι το καλύτερο πράγμα για το δέρμα σου αφού το κάνουν πιο ξηρό. Αν με τίποτα δεν μπορείς να αποχωριστείς το ζεστό σου μπανάκι τότε προσπάθησε να κάνεις ένα γρήγορο ζεστό ντους και να ενυδατώσεις το δέρμα σου μετά.

Ενυδάτωση στο φουλ:
το πρόσωπο σου ζητάει να το ενυδατώσεις αλλά το ίδιο ισχύει και για τα χέρια, τα πόδια και γενικά ολόκληρο το σώμα σου οπότε δεν πρέπει να το ξεχνάς. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο και να μην ξεχνάς τα «σκληρά» σημεία του κορμιού σου όπως οι αγκώνες και τα γόνατα που θέλουν έξτρα προσοχή.

Πηγή: womenonly.gr