Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Σκιές ματιών: 5 makeup tips για τέλεια και με διάρκεια εφαρμογή

Σκιές ματιών: 5 makeup tips για τέλεια και με διάρκεια εφαρμογή

Σε όλες μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μερικές ώρες αφότου έχουμε βγει από το σπίτι και ξαφνικά να διαπιστώσουμε ότι το μακιγιάζ ματιών μας έχει καταστραφεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων εξαφανιστεί!

Η εικόνα της σκιάς που έχει «γλιστρήσει» από τα μάτια, δημιουργώντας παράλληλα περίεργες γραμμές στο πάνω κινητό βλέφαρο, είναι νομίζω κάτι που αρκετές από εμάς την έχουμε δει πολλές φορές. Και επειδή τίποτα μα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο… βρήκαμε τα 5 makeup tips που θα σας χαρίσουν την τέλεια εφαρμογή αλλά και διάρκεια στις σκιές των ματιών σας.

#1 Σωστός καθαρισμός- προετοιμασία: Φροντίστε πάντοτε να κάνετε καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σας γενικά , χωρίς να αμελείτε τα βλέφαρά σας ειδικά. Πλύνετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε την τονωτική λοσιόν με βαμβάκι ή pad, έπειτα την ενυδατική σας και την αντηλιακή κρέμα σε όλο το πρόσωπο (και στα βλέφαρα σας) προκειμένου να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το μακιγιάζ.

 

ertv5y35 e1eae

 

#2 Σωστή βάση : Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το primer στο πάνω κινητό βλέφαρο, που θα διατηρήσει σταθερό το μακιγιάζ σας. Έπειτα περάστε μια στρώση από concealer και λίγο foundation (προαιρετικά) με ένα πινελάκι ή ένα σφουγγαράκι του μακιγιάζ. Φροντίστε για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

#3 Αποφύγετε τις κρεμώδεις σκιές ματιών: Πολλές φορές οι κρεμώδεις σκιές ματιών έχουν την τάση να «γλιστρούν» περισσότερο από τα μάτια, δημιουργώντας ταυτόχρονα ζάρες. Προτιμήστε, λοιπόν, τις κλασσικές σκιές σε σκόνη. Αν τώρα πάλι επιθυμείτε να βάλετε την κρεμώδη σκιά, δεν έχετε παρά να απλώσετε μια πολύ λεπτή στρώση που θα λειτουργήσει ως «κόλλα» για τη σκιά σε μορφή σκόνης που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα.

 

7d9ad38e733fd53e9dac6c4f2601299d 37fce

#4 Κατά την εφαρμογή: Αρκετοί makeup artists προτείνουν να χρησιμοποιείτε κάποιο πινέλο, μιας και με αυτό τον τρόπο η σκιά απλώνεται καλύτερα στο δέρμα του πάνω κινητού βλεφάρου. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σφουγγαράκια του μακιγιάζ.

#5 Βάλτε την τελική πινελιά: Μετά την εφαρμογή της σκιάς, περάστε μια ελαφριά στρώση από κάποια ημιδιαφανή πούδρα. Η πούδρα, με αυτόν τον τρόπο, απορροφά ακόμη και την παραμικρή λιπαρότητα που παράγει το δέρμα, χαρίζοντας διάρκεια στο μακιγιάζ των ματιών σας!

 

Πηγή: queen.gr