Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

#SkinIcing: Εσύ δοκίμασες το beauty trend που έχει κατακλύσει το TikTok;

Το έχεις καταλάβει πολύ καλά! Το TikTok ήρθε για να μείνει και να μας χαρίζει- πέρα από αστεία βίντεο- και μυστικά ομορφιάς. Ναι, τον τελευταίο χρόνο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί σε έναν χώρο δημιουργίας και ανάπτυξης τάσεων που αφορούν το μακιγιάζ, αλλά και το skincare.

Το πιο πρόσφατο trend του TikTok, που δεν το βλέπουμε βέβαια για πρώτη φορά, είναι το Skin Icing, το οποίο λέγεται πως βελτιώνει την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Στην ουσία, Skin Icing λέγεται η διαδικασία κατά την οποία βάζεις παγάκια πάνω στο πρόσωπό σου ή κρύο νερό ή κάποιο παγωμένο beauty tool.

Είναι ένα είδος κρυοθεραπείας που υπάρχει εδώ και χρόνια στον χώρο του skincare και «ρίχνει» τη θερμοκρασία της επιδερμίδας συμβάλλοντας στη μείωση των φλεγμονών, των κοκκινίλων και των οιδημάτων. Γι’ αυτό, άλλωστε, συστήνεται και ως μέσο ανακούφισης των ακνεϊκών επιδερμίδων.

Είναι ένα ευεργετικό beauty treatment, όμως, και για πιο ώριμες επιδερμίδες. Για την ακρίβεια, το Skin Icing βοηθά στην ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος να οξυγονώνονται σε βάθος, να περιορίζονται έτσι οι ρυτίδες και να δημιουργείται μια φυσική λάμψη στο δέρμα.

Αν το σκεφτείς καλύτερα, βάζοντας παγάκια πάνω στο πρόσωπό σου αμέσως ξυπνάς και εσύ, άρα «ξυπνάει» και η επιδερμίδα σου και δείχνει πιο φρέσκια και νεανική. Θα πρέπει, όμως, να προσέξεις ορισμένα πράγματα στην εφαρμογή του Skin Icing, ώστε να δεις και τα αποτελέσματα που θες στο δικό σου δέρμα. Θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε κάνοντας ένα scroll στην παρακάτω gallery… Και μετά, φυσικά, μπορείς να δεις με την ησυχία σου το παρακάτω βίντεο από το TikTok!

Cover photo: @ice_device

Διάβασε ακόμα: 10 κραγιόν για να αντιγράψεις το signature look της Αθηνάς Οικονομάκου


Πηγή