Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

#SkinMatters: Το serum oil θα αλλάξει την επιδερμίδα σου – Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Στον κόσμο του skincare εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο νέα συστατικά και νέα προϊόντα κάνοντάς σε συχνά να… τα χάνεις. Να μπερδεύεσαι. Έτσι δεν είναι; Αν, λοιπόν, μέσα σε αυτόν τον beauty «χαμό» που επικρατεί υπάρχει ένα προϊόν που αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, αυτό είναι το serum oil.

Matte skin! 10 ενυδατικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες

Τι συμβαίνει όταν το serum με το έλαιο ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το serum oil θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα skincare υβρίδιο μιας και συνδυάζει τα συμπυκνωμένα και ενεργά συστατικά ενός ορού με τα ενυδατικά οφέλη ενός λαδιού χαρίζοντάς σου υπέροχη επιδερμίδα.

Σκέψου λίγο… Ένας ορός με υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C έχει την ικανότητα να λειαίνει ρυτίδες και να χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Το έλαιο, από την άλλη, έχει πιο πλούσια σύνθεση και προορίζεται να ενυδατώσει και να ενδυναμώσει τον φραγμό του δέρματος, ενώ μερικές φορές παρέχει επίσης αντιφλεγμονώδη οφέλη.

via GIPHY

Όταν, λοιπόν, ένα serum και ένα έλαιο βρίσκονται μαζί σε ένα μπουκαλάκι, τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. Ειδικότερα, κερδίζεις τα θρεπτικά συστατικά και τα ισχυρά ενεργά συστατικά που βρίσκονται στον ορό μαζί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα του ελαίου, τα οποία βοηθούν να κλειδωθεί η υγρασία.

Το βασικό πλεονέκτημα του serum oil

Ειδικά αν βαριέσαι τα πολλά βήματα της ρουτίνας ομορφιάς, το serum oil θα γίνει το αγαπημένο σου προϊόν. Κι αυτό, γιατί θα γλιτώσεις χρόνο από το να βάζεις και serum και έλαιο στο δέρμα του προσώπου σου. Θα βάζεις το all in one προϊόν σου και θα είσαι… super λαμπερή.

Και όχι μόνο! Η ενυδάτωση που θα έχει η επιδερμίδα σου πραγματικά θα είναι σε άλλο level.

Πότε να το χρησιμοποιήσεις

Το serum oil συνήθως χρησιμοποιείται στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του ύπνου όλα τα ενεργά συστατικά να απορροφηθούν στο μέγιστο από την επιδερμίδα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τα συστατικά που περιέχει το εκάστοτε serum oil, οπότε καλύτερα πάντα να κοιτάς τι αναγράφεται στη συσκευασία. Συνδύασέ το με την κρέμα σου και το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα θα είναι κάτι παραπάνω από υπέροχο!

Προσοχή, όμως! Σε περίπτωση που έχεις δέρμα με τάση ακμής, απόφυγε να χρησιμοποιείς serum oil. Κι αυτό, γιατί το έλαιο μπορεί να είναι φαγεσωρογόνο και να επιδεινώσει την ακμή σου.

Και τώρα που… έμαθες τα άπαντα του serum oil, check την gallery για να δεις τα αγαπημένα μας και σιγά-σιγά να αρχίσεις να τα εντάσσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

PS: Το serum oil δεν προορίζεται μόνο για το πρόσωπο… Θα βρεις στην αγορά και serum oil για το σώμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • 5+1 beauty προϊόντα νυκτός που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις… άλλος άνθρωπος
  • 10 serum που μπορούν να εξαφανίσουν και τις πιο βαθιές ρυτίδες προσώπου

Πηγή