Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Smoky blonde: Το πιο hot ξανθό του χειμώνα – Πάρε ιδέες!

Είμαι αμετανόητη ξανθιά! Από τότε που έβαψα τα μαλλιά μου σε αυτήν την πολύ ανοιχτή, χρυσαφί απόχρωση, είναι λίγες οι φορές που έχω μπει στον πειρασμό να τα αλλάξω. Για την ακρίβεια… Δυο φορές την πάτησα και από τότε φοβάμαι.

Και τις δύο τα έβαψα μόνη μου σκούρα ξανθά και βγήκα εντελώς καστανή (οριακά δεν τσίριζα), οπότε γύρισα και πάλι σε αυτό το φωτεινό ξανθό. Να, όμως, που τώρα η σκέψη να κάνω την αλλαγή έχει αρχίσει να με γυροφέρνει. Όχι, δεν θέλω γενικά να αλλάξω τα μαλλιά μου. Θέλω ειδικά να τα κάνω smoky blonde: το πιο hot ξανθό του χειμώνα που… όπου να’ναι έρχεται.

Marmalade blond: Το πιο γλυκό ξανθό χρώμα μαλλιών – Θα το βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Τι είναι το smoky blonde

Το smoky blonde (aka καπνιστό ξανθό) έχει να κάνει με ashy, γκρι, ασημί τόνους στα μαλλιά σε συνδυασμό με σταχτί.

Είναι ένα χρώμα που ταιριάζει κατά βάση σε κορίτσια με φυσικά σκούρα μαλλιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μια ξανθιά κοπέλα δεν μπορεί να το τολμήσει.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Summer Lehnertz | Hairstylist (@hairbysummerl)

Για να καταλάβεις, το smoky blonde δεν είναι ούτε ξανθό, ούτε καστανό. Βρίσκεται κάπου στη μέση και έχει διαβαθμίσεις.

«Είναι η τέλεια μετάβαση από το summer blonde σε ένα ξανθό άκρως χειμωνιάτικο», λέει η hair colorist, Jennifer Korab, στο POPSUGAR. Και προσθέτει: «Το smoky blonde έχει τη δυναμική να δημιουργεί ένα εξ ολοκλήρου νέο look».

Δεν γίνεται με την πρώτη

Θα πρέπει να σου επισημάνω μία… δυσκολία αυτού του hair color trend. Άπαξ και αποφασίσεις να κάνεις τα μαλλιά σου smoky blonde, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτό δεν θα γίνει με μία και μόνο επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Ίσως χρειαστούν δύο και τρία ραντεβού ακριβώς γιατί χρειάζεται ο κομμωτής σου να πετύχει αυτούς τους silver τόνους στα μαλλιά σου. Υπάρχει, όμως, και το θετικό του πράγματος. Το smoky blonde δεν χρειάζεται τακτική ανανέωση, όπως πολλά άλλα hair colors.

Αυτό σημαίνει ότι και πιο σπάνια θα κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά και ότι θα γλιτώνεις χρήματα.

Μη φύγεις! Check την gallery για να δεις 9 παραδείγματα smoky blonde μαλλιών!

Cover photo: @blonding.bombshells




Πηγή