Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

SOS! Τι θα συμβεί αν δεν καθαρίζεις σωστά τα πινέλα σου!

Αν το πρόσωπο σου είναι ο καμβάς, το ρουζ, οι σκιές και το κραγιόν σου τα χρώματα τότε τα πινέλα είναι τα εργαλεία σου για να δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που θες! Μικρά, μεγάλα από φυσική ή συνθετική τρίχα , fluffy ή φλατ στην αγορά υπάρχουν πλέον άπειρες επιλογές για να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν. Όμως έχεις αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν δεν προσέχεις την καθαριότητά τους;

Σίγουρα έχεις ακούσει περιπτώσεις γυναικών που η χρήση πινέλων που δεν είχαν απολυμανθεί σωστά τους προκάλεσε δερματικό πρόβλημα όπως ακμή ή έντονο ερεθισμό. Ίσως έχεις βρεθεί και εσύ σε αυτή τη θέση! Κι όμως όλο αυτό είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις εύκολα αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές!

  1. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός των πινέλων στο σπίτι . Προμηθεύσου ένα αντιμικροβιακό σαπούνι , βάλε λίγη ποσότητα στην παλάμη σου και αφού βρέξεις το πινέλο σου τρίψε το πάνω σε αυτή με απαλές, κυκλικές κινήσεις για να μη φθείρεις τις τρίχες του μέχρι να σταματήσει να βγάζει χρώμα. Στη συνέχεια ξέπλυνε το καλά με χλιαρό νερό για να φύγουν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού. Επανάλαβε τη διαδικασία ιδανικά μία φορά την εβδομάδα ή 2-3 φορές τον μήνα ανάλογα με τη χρήση που κάνεις.
  2. Φρόντισε τα πινέλα σου να έχουν στεγνώσει πολύ καλά πριν τα τοποθετήσεις ξανά στο νεσεσέρ σου. Ένα εύκολο tip είναι αφού τα πλύνεις να τα αφήσεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τα τοποθετήσεις σε μέρος χωρίς υγρασία ώστε να αποφύγεις το ενδεχόμενο δημιουργίας μικροβίων και μικροοργανισμών.
  3. Όταν σε βάφουν επαγγελματίες ζήτα τους πριν να απολυμαίνουν τα πινέλα τους ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν μεταφέρονται μικρόβια από τη χρήση τους σε προηγούμενο πελάτη.
  4. Τέλος, ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς φρόντισε να ανανεώσεις τα πινέλα σου ειδικά όταν παρατηρήσεις ότι έχουν αρχίσει να φθείρονται ή να αλλοιώνεται η αρχική τους κατάσταση !

Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και να είσαι σίγουρη ότι δε θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με τα πινέλα σου και την καθαριότητα τους. Εξάλλου έχουν φτιαχτεί για να μας κάνουν ακόμα πιο όμορφες ας τους δώσουμε την προσοχή και την φροντίδα που τους αξίζει!

Διάβασε ακόμα: Shhh…Έχουμε 10 χτενίσματα για πολύ… ΠΟΛΥ άλουστα μαλλιά!


Πηγή