Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σπυράκια στο πρόσωπο: Τι δείχνουν ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται

Σπυράκια στο πρόσωπο: Τι δείχνουν ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται

Εάν εμφανίζονται συστηματικά σπυράκια σε ένα συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σας, ίσως δεν φταίει απλώς το λιπαρό σας δέρμα.

Η ευαισθησία του μετώπου, της μύτης ή κάποιας άλλης περιοχής του προσώπου μπορεί να αντανακλά διαφορετικές ανισορροπίες του οργανισμού και επιβάλλεται επομένως να ακολουθήσετε διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης.

Οι κρίσεις ακμής μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων και της αλληλεπίδρασης αυτών, από το στρες και την κακή διατροφή έως τις αλλεργίες και ορμονικές διακυμάνσεις.

Δείτε τι μπορεί να φανερώνουν τα σπυράκια ανάλογα με το σημείο του προσώπου στο οποίο έχουν την τάση να εμφανίζονται.

pimples

Μέτωπο

Ο «συνήθης ύποπτος» στην περίπτωση αυτή είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και η μείωση της πρόσληψης λιπαρών είναι δύο στρατηγικές που θα βοηθήσουν να παραμείνει το μέτωπο απαλλαγμένο από τα ενοχλητικά σπυράκια. Επίσης απαραίτητο είναι το πολύ νερό και φυσικά χρειάζεται και επαρκής ύπνος –τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα– ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στο γαστρεντερικό σύστημα.

Μάγουλα

Το στρες είναι ένας βασικός λόγος που εμφανίζονται εξανθήματα στο σημείο αυτό. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι αλλεργίες. Διατηρώντας το pH του οργανισμού σε πιο αλκαλικά επίπεδα, μέσω της κατανάλωσης πολλών πράσινων λαχανικών και παράλληλα της μειωμένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών, θα ανακτήσει η επιδερμίδα στα μάγουλα τη χαμένη της λάμψη και λεία όψη.

Στόμα και πηγούνι

Σπυράκια εμφανίζονται επίσης αρκετά συχνά στην περιοχή γύρω από το στόμα και στο πηγούνι. Το στρες και οι ορμονικές ανισορροπίες ευθύνονται κυρίως για τα σπυράκια σε αυτήν την περιοχή του προσώπου. Η αφυδάτωση είναι ακόμη πιθανό να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των νεφρών και ακολούθως στην εμφάνιση εξανθημάτων στο πηγούνι.

Μύτη

Τα σπυράκια στη μύτη εμφανίζονται συνήθως λόγω κακής διατροφής ή διαταραχής της διαδικασίας της πέψης. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr