Παρασκευή , 9 Ιούνιος 2023
Σπιτικές μάσκες για την λιπαρή επιδερμίδα

Σπιτικές μάσκες για την λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος από τους τους σμηγματογόνους αδένες. Το λιπαρό δέρμα είναι επίσης ιδιαίτερα επιρρεπές στην ακμή.

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στο εμπόριο που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε και εσείς να πάρετε τα πράγματα στα δικά σας χέρια και να εφαρμόσετε μερικές έξυπνες μεθόδους με σπιτικά υλικά για να καταπολεμήστε την λιπαρή επιδερμίδα.

Δείτε μερικές από αυτές:

Ξύδι για απολέπιση

m1

Το ξύδι είναι μια φυσική ουσία απολέπισης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μηλόξυδο είτε λευκό ξύδι για να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας. Με ένα καθαρό βαμβάκι, βάλτε λίγο ξύδι στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 5 έως 10 λεπτά με δροσερό νερό. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, μπορείτε να αραιώσετε το ξύδι με νερό. Μπορείτε, επίσης, να παγώσετε το ξύδι σε κύβους ή να το βάλετε στην ψύξη λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη διαδικασία πιο ευχάριστη. Αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της λιπαρότητας στο δέρμα και στην ακμή, αλλά θα χρειαστεί να την εφαρμόζετε με συνέπεια πριν κοιμηθείτε για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα.

Κρόκος αυγού

m2

Οι κρόκοι αυγών μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του επιπλέον ελαίου από το δέρμα σας και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν την ιδιότητα να το αφυδατώνουν. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βαμβάκι για να απλώστε τον κρόκο αυγού μόνο στα μέρη της επιδερμίδας σας που είναι πιο λιπαρά. Ξεπλύνετε με λίγο δροσερό νερό μετά από 15 λεπτά.

Scrub με αμύγδαλα και μέλι

m3

Ο συνδυασμός αμυγδάλου και μελιού είναι ιδανικός για να κάνετε μια μάσκα απολέπισης. Τρίψτε πολύ καλά μια μικρή ποσότητα αμυγδάλων και προσθέστε μέλι μέχρι να δημιουργήσετε μια αλοιφή. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα ζεστό, υγρό πανάκι και κάντε απαλές κινήσεις στο πρόσωπό σας χωρίς να ασκείτε πίεση για να μην το ερεθίσετε. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Λεμόνι και μέλι

m4

Το μέλι αυτήν τη φορά μπορείτε να το συνδυάσετε με λεμόνι. Το κιτρικό οξύ του λεμονιού βοηθάει το pH της επιδερμίδας να φτάσει σε ουδέτερα επίπεδα και περιορίζει την παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Το μέλι από την πλευρά του έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθάει στην καλή ισορροπία της υγρασίας στην επιδερμίδα σας. Ανακατέψτε λίγο μέλι με χυμό λεμονιού σε ίσες ποσότητες. Απλώστε το μείγμα με τα χέρια σας και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό.

Πηγή: onmed.gr