Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Σπιτικές θεραπείες για ξηρά μαλλιά

Σπιτικές θεραπείες για ξηρά μαλλιά

Πώς θα διώξετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της ξηρότητας

Εάν ψάχνετε σπιτικές θεραπείες για τα ξηρά μαλλιά που σας ταλαιπωρούν, βρήκατε το κατάλληλο άρθρο. Παρακάτω θα δείτε μερικές θεραπείες για να το πώς θα διώξετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της ξηρότητας.

Μαγειρική σόδα: Η καλύτερη λύση για την καταπολέμηση της φαγούρας λόγω των ξηρών μαλλιών σας. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με το νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, τρίψτε πρώτα το κεφάλι σας με λίγο ελαιόλαδο και μετά απλώστε τη μαγειρική σόδα με το νερό. Αφήστε το μείγμα για 10-15 λεπτά και μετά ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Μπανάνα και αβοκάντο:
Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για τα ξηρά μαλλιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μαλακτικό! Το ξηρό σας κεφάλι θα αναζωογονηθεί με τις θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες του αβοκάντο και της μπανάνας. Απλά αναμείξτε 2 μπανάνες και 1 αβοκάντο και χτυπήστε τα στο μπλέντερ. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά, μετά ξεβγάλετε σχολαστικά με χλιαρό νερό.

Χυμός λεμονιού:
Αποβάλετε τη φαγούρα από την ξηρότητα των μαλλιών σας με χυμό λεμονιού. Απλώστε 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ για να απλωθεί σε όλο το κεφάλι σας. Μετά, σε ένα ποτήρι νερό ρίξτε 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού και απλώστε το στα μαλλιά σας. Προσοχή! Εάν έχετε πληγές στο κεφάλι σας, καλό θα είναι να αποφύγετε αυτή τη θεραπεία, γιατί θα σας τσούζει πολύ.

Πηγή: myworld.gr