Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Summer Hair: 4 πράγματα για το χρώμα των μαλλιών που θέλει ο Νικόλας Βιλλιώτης να θυμάσαι

Ο Νικόλας Βιλλιώτης είναι ο colorist tης καρδιάς μας και της καρδιάς των περισσότερων celebrities εκεί έξω! Δεν είναι τυχαίο. Ο Νικόλας ξέρει τα μαλλιά, τα δικά μου μαλλιά, τα δικά σου μαλλιά και όλα τα μαλλιά ανάμεσά μας. Αγαπά τα όμορφα, υγιή μαλλιά και αυτό είναι που θέλει περισσότερο από όλα. Γι᾽αυτό, μια ανάσα πριν από τις διακοπές, μας είπε τι πρέπει να θυμάσαι για να έχεις όμορφο χρώμα μαλλιών και τον Σεπτέμβρη…

#1 Να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου
Πολλές κάνουμε το λάθος να αφήνουμε το αλάτι στα μαλλιά για να μην χάσουμε τα φυσικά beach waves μετά την παραλία. Είναι το μεγαλύτερο λάθος! Το αλάτι αφυδατώνει τα μαλλιά και γι᾽αυτό πρέπει να τα ξεβγάζουμε. Μάλιστα, πρέπει να τα ξεβγάζουμε με χλιαρό προς κρύο νερό γιατί και το πολύ ζεστό τα φθείρει και καταστρέφει το χρώμα.

#2 Να χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν
Τα μαλλιά έχουν Ph 5,5 και αυτό είναι το κλειδί για την υγεία της τρίχας και τη διατήρηση του χρώματος. Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά προστατεύουν αυτό το Ph, την τρίχα και το χρώμα γενικότερα. Αν λοιπόν έχεις βαμμένα μαλλιά μην πάρεις οποιοδήποτε σαμπουάν, πάρε για βαμμένα μαλλιά.

#3 Να πάρεις ένα leave in conditioner
Δεν στο ζητά για πολυτέλεια, είναι απαραίτητο! Η ενυδάτωση είναι το νούμερο ένα πράγμα που χρειάζονται τα μαλλιά και ναι, θα τους τη δώσεις με τις μάσκες. Το leave in conditioner όμως θα τους τη δώσει διπλάσια, εντατικά και παράλληλα θα κάνει τα μαλλιά σου μεταξένια απαλά. Όχι, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις, ναι, εννοούμε leave in conditioner για βαμμένα μαλλιά.

#4 Να αφήσεις τα μαλλιά σου να κάνουν διακοπές
Μην τα στεγνώνεις, μην τα φορμάρεις, μην τα ισιώνεις και μην κάνεις μπούκλες. Χρειάζονται και αυτά διακοπές από τη θερμότητα. Άφηνέ τα να στεγνώνουν φυσικά, χαλάρωσε και απόλαυσε το καλοκαίρι σου. Τα υγιή, ξεκούραστα μαλλιά είναι και όμορφα.

Διάβασε ακόμα:

Weekend DIY: Κάνε τα νύχια σου να μοιάζουν με καρπούζια πανεύκολα!

Αυτά είναι τα cult beauty προϊόντα που πρέπει να έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά στη ζωή σου

Με αυτά τα -τίμια- μεικάπ δεν υπάρχει περίπτωση να γυαλίσεις

 


Πηγή