Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Sunscreen Contouring: Το beauty trend που κατέκλυσε το TikTok και που δεν πρέπει να δοκιμάσεις

Το TikTok, εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχει γίνει ένα μέσο δημιουργίας και ανάδειξης των πιο ευφάνταστων beauty trends, αλλά και tricks. Καθημερινά ξεπετάγονται απίστευτα μυστικά, τα οποία υπόσχονται να μας κάνουν να δείχνουμε πιο όμορφες, λαμπερές και εντυπωσιακές και, μάλιστα, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.

Το πιο πρόσφατο hack της δημοφιλούς πλατφόρμας λέγεται Sunscreen Contouring και έχει γίνει viral. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το contouring σίγουρα το γνωρίζεις. Μιλάμε για την τεχνική μακιγιάζ, που δημιουργεί σκιάσεις και την ψευδαίσθηση γωνιών στο πρόσωπο. Όσο για το sunscreen ξέρεις πως είναι η αντηλιακή προστασία.

Τι θέλει τώρα, λοιπόν, να πει… ο ποιητής; Το TikTok τώρα προτείνει να απλώνεις ναι μεν υψηλής προστασίας αντηλιακό στο πρόσωπό σου, αλλά όχι σε όλη την επιφάνειά του. Στην ουσία, το εν λόγω beauty trend σού λέει να βάλεις αντηλιακό μόνο στα σημεία του προσώπου που θα άπλωνες highlighter (aka μήλα, κόκαλο φρυδιού, μύτη και πηγούνι) και έπειτα να κάτσεις με τις ώρες στον ήλιο με την ελπίδα ότι θα αποκτήσεις… φυσικό contouring.

Σε καμία περίπτωση, ΜΗΝ το δοκιμάσεις. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο beauty trend τόσο για την υγεία σου όσο και για την όψη της επιδερμίδας σου. Κι αυτό, γιατί μη βάζοντας αντηλιακό σε ορισμένα σημεία τα εκθέτεις στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Άσε που ενέχει ο κίνδυνος να πάθεις και ηλιακό έγκαυμα.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι πως contouring θα κάνεις – αν θες- με τον κλασικό τρόπο και με τα απαραίτητα εργαλεία μακιγιάζ και καλλυντικά. Αντηλιακό θα απλώνεις πάντα μα πάντα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σου, χωρίς εξαιρέσεις. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα… Το καταλαβαίνεις!

Διάβασε ακόμα: Τα dos & dont’s του bronzer από τον make up artist, Θάνο Βογιατζή


Πηγή