Τετάρτη , 8 Μάιος 2024

Super fresh χρώμα; 10 σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου

Οι περισσότερες από εμάς βάφουμε τα μαλλιά μας. Θέλεις ότι αισθανόμαστε πιο όμορφες και με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν έχουμε ένα άλλο χρώμα μαλλιών, θέλεις ότι προσπαθούμε να κρύψουμε λευκές τρίχες; Η κάθε μία επιλέγει να βάψει τα μαλλιά της για έναν διαφορετικό λόγο και… πολύ καλά κάνει.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι βαφές ταλαιπωρούν αρκετά την τρίχα – ειδικά το ξανθό χρώμα- και άρα τα μαλλιά χρειάζονται και την κατάλληλη φροντίδα. Ναι, αφού βάψεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικό σαμπουάν που αφορά τα βαμμένα μαλλιά και όχι να αγοράζεις όποιο βρεις μπροστά σου στο supermarket ή όποιο απλά μοσχοβολάει.

DIY Time! Κάνε πιο απολαυστικό το λούσιμό σου με ένα μυρωδάτο σαμπουάν

Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν εξειδικευμένη φροντίδα

Τα βαμμένα μαλλιά είναι μια κατηγορία από μόνα τους, όπως ακριβώς είναι τα λιπαρά, τα ξηρά, τα ίσια ή τα σγουρά μαλλιά. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν και την ανάλογη φροντίδα. Όχι μόνο, όμως, σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, αλλά και στη μεταχείρισή τους.

Τι θέλω να πω; Πως καλό είναι να μη χρησιμοποιείς πολύ υψηλή θερμοκρασία στο σεσουάρ σου όταν τα στεγνώνεις, ούτε και καυτό νερό όταν τα λούζεις, γιατί πολύ απλά είναι πιθανό το χρώμα να ξεθωριάσει. Επίσης, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείς σπρέι θερμοπροστασίας πριν αποφασίσεις να τα ισιώσεις ή να κάνεις μπούκλες.

Και -εννοείται- ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που αφορούν τα βαμμένα μαλλιά. Δηλαδή, μάσκες, conditioners και σαμπουάν!

Τα καλύτερα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά είναι εδώ!

Αφού βάψεις τα μαλλιά σου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Αυτό είναι και το βασικό προϊόν, το οποίο θα διατηρήσει ζωντανό και λαμπερό το χρώμα σου αποτρέποντας το ξεθώριασμα.

via GIPHY

Ειδικά, μάλιστα, αν έχεις βαμμένα κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, ASAP πρέπει να αποκτήσεις ένα τέτοιο σαμπουάν. Και για να μην πας… ψάχνοντας, έκανα εγώ αυτήν τη δουλειά. Αναζήτησα και βρήκα τα καλύτερα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, που κυκλοφορούν στην αγορά. Ανακάλυψέ τα στην παρακάτω gallery!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το σαμπουάν μετά την ημερομηνία λήξης του
  • Μήπως τα μαλλιά σου λαδώνουν ακόμα και αμέσως μετά το λούσιμο; Να τι φταίει

Πηγή