Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Sweet like honey! 10 nail art με έμπνευση το μέλι + facts που δεν ήξερες

Μία ακόμα Δευτέρα ξημέρωσε και σε λίγο (μεθαύριο) θα μπούμε και στον Δεκέμβριο. Μην με ρωτήσεις για πότε πέρασε ο καιρός, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Το μόνο που ξέρω, είναι ότι είναι τέλος Νοεμβρίου και κάνει κάποια ζέστη, έχει συννεφιά και είναι Δευτέρα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι το σημερινό nailspiration έπρεπε να είναι γλυκό.

Σκέφτηκα να κάνω λοιπόν nail art με donuts τα οποία λατρεύω. Μετά σκέφτηκα τις σοκολάτες. Έπειτα πέρασα στα cupcakes και τελικά, κέρδισε το μέλι. Το μέλι με το υπέροχο χρώμα του που είναι γλυκό και ζεστό, ό, τι πρέπει δηλαδή για την εποχή.

Ασφαλώς και βρήκα τέλεια nail art στα χρώματα του μελιού, με κερήθρες αλλά και μέλισσες όμως, πριν τα δεις, θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο για το μέλι. Είναι πραγματικά, ένα μικρό θαύμα!

daily nailspiration manikiour nail art

10 super chic ασπρόμαυρα μανικιούρ + 10 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που πρέπει να δεις

Το μέλι δεν χαλάει ποτέ

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μέλι έχει ατελείωτη διάρκεια ζωής όταν διατηρείται στις σωστές συνθήκες, με μερικά από τα παλαιότερα μέλια που βρέθηκαν σε τάφους των Αιγυπτίων να χρονολογούνται πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια και να είναι ασφαλή για κατανάλωση!

Το μέλι ως νόμισμα

Τον 11ο αιώνα, οι Γερμανοί θεωρούσαν το μέλι προϊόν τόσο υψηλής αξίας, που οι άρχοντες της Γερμανίας ανάγκαζαν τους αγρότες να τους πληρώνουν με μέλι. Ναι, χρησιμοποιήθηκε και σαν νόμισμα!

bee

Honey by numbers

Για να φτιάξουν μισό κιλό μέλι, οι μέλισσες πρέπει να επισκεφτούν 2 εκατομμύρια λουλούδια, να πετάξουν πάνω από 88.000 χλμ και θα είναι το έργο ζωής περίπου 768 μελισσών.

#TartanNails aka νύχια με καρό μοτίβο – ό, τι πρέπει για τον χειμώνα

Οι μέλισσες χορεύουν

Όταν οι μέλισσες επιστρέφουν στην κυψέλη με γύρη για μελοποίηση, κάνουν ένα μικρό χορό για να μάθουν οι υπόλοιποι της κυψέλης πού βρίσκονται τα καλά λουλούδια. Στη συνέχεια, η μέλισσα θα μετατρέψει το συλλεγμένο νέκταρ σε μέλι προσθέτοντας ένζυμα από το στομάχι της και μειώνοντας την υγρασία χτυπώντας τα φτερά της με μεγάλη ταχύτητα!

honey bees

Πραγματικό superfood!

Το μέλι είναι η μόνη γνωστή τροφή που έχει όλα τα συστατικά που χρειάζονται για να διατηρήσουν τη ζωή. Περιέχει νερό, βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα ένζυμα που δίνουν στον οργανισμό ενέργεια. Το μέλι μάλιστα, περιέχει ένα αντιοξειδωτικό, που είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Κάνε τώρα ένα scroll για να δεις τέλεια μανικιούρ με έμπνευση το μέλι και τις μέλισσες. Enjoy Queen…

Every cloud has a silver lining: Τι σημαίνει η φράση και matchy ασημένια γαλλικά μανικιούρ


Πηγή