Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Τα κάνουμε όλοι: 5 λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

Τα κάνουμε όλοι: 5 λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

Πολλές φορές, όσο και αν προσέχουμε, πέφτουμε σε λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα μας. Στην πιο απλή περίπτωση πρόκειται για αβλεψίες που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο γερασμένοι στην όψη, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρές δερματικές παθήσεις.

Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη για να προσέχετε να μην τα επαναλάβετε ή να τα περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

-Υπερβολική έκθεση στο χλώριο της πισίνας: Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το κολύμπι σε κάποια πισίνα προκειμένου να δροσιστούν. Το σημαντικό είναι να θυμάστε πάντα να κάνετε ντους όταν βγαίνετε από την πισίνα, ώστε να μην αφήνετε το χλώριο να είναι για πολλή ώρα σε επαφή με την επιδερμίδα σας. Όμως ακόμα και αν κάνετε ντους και πλυθείτε με σαπούνι, το χλώριο μπορεί να παραμείνει επάνω σας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά προσώπου και λοσιόν για το σώμα.

too-much-chlorine-lgn

-Κοιμάστε με το μεϊκάπ: Μπορεί να προκαλέσετε σοβαρές βακτηριακές δερματικές παθήσεις, ενώ οι κλειστοί πόροι εμποδίζουν την επιδερμίδα να “αναπνεύσει” για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όλα αυτά συνήθως ερεθίζουν το δέρμα και ευνοούν την εμφάνιση ακμής.

sleep-with-makeup-lgn

-Σπάτε τα σπυράκια με λάθος τρόπο: Είναι από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τον σωστό τρόπο για να το κάνετε.

pop-pimples-lgn

-Δεν τρέφεστε σωστά: Αν παραλείπετε γεύματα τότε η επιδερμίδα σας γερνάει γρηγορότερα, επειδή είναι πολύ πιθανό να μην λαμβάνετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης C (πορτοκάλια), Β3 (φυστίκια), Ε (αβοκάντο) και Α (γλυκοπατάτες). Αυτές είναι οι πιο πολύτιμες βιταμίνες για την υγεία του δέρματός σας.

skipping-meals-lgn

-Πολύωρα ντους με καυτό νερό: Το καυτό νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα καταστρέφει την λεπτή επίστρωση της επιδερμίδας σας, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει φολίδες και ξηροδερμία.

hot-showers-lgn

 

Πηγή: onmed.gr