Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Τα λάθη στην αποτρίχωση

Τα λάθη στην αποτρίχωση

Τι να προσέξετε για να είναι αποτελεσματικότερη

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης και η κάθε μία από εμάς έχει επιλέξει αυτή που την βολεύει περισσότερο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πιθανόν δε γνωρίζετε και δυσκολεύουν τη ζωή σας.

1. Δεν κάνετε απολέπιση: Ίσως το πιο σημαντικό βήμα πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση είναι η απολέπιση. Πρόκειται για την καλύτερη άμυνα ενάντια στις τριχούλες που γυρίζουν προς τα μέσα και εγκλωβίζονται κάτω από το δέρμα μας κι επιπλέον απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται και οι κρυμμένες τριχούλες, οι οποίες δε θα απομακρύνονταν διαφορετικά. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν την αποτρίχωση, απολεπίστε την περιοχή με ένα scrub του εμπορίου ή με κάποιο που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας με φυσικά υλικά.

2. Χρησιμοποιημένο ξυραφάκι: Τα ξυραφάκια έχουν ημερομηνία λήξεως και μετά το πέρας της είναι πλέον άχρηστα. Είναι μάταιο να προσπαθείτε να ξυρίσετε τα πόδια σας με ένα παλιό πολυχρησιμοποιημένο ξυραφάκι. Για να κάνετε ένα σωστό, βαθύ ξύρισμα χρειάζεστε καινούργια λεπίδα. Ξυριστείτε με το κάθε ξυραφάκι το πολύ τέσσερις φορές και μετά πετάξτε το για να αποφύγετε κοκκινίλες και ερεθισμούς.

3. Δε χρησιμοποιείτε αφρό: Ένας αφρός ή μία κρέμα ξυρίσματος όχι μόνο θα βοηθήσει στην πρόληψη των ερεθισμών από το ξυράφι αλλά και θα προσφέρει πιο βαθύ ξύρισμα.

4. Πολύ συχνή αποτρίχωση:
Η πολύ συχνή αποτρίχωση είναι λάθος, όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν έχετε επιλέξει. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να ταλαιπωρείτε το δέρμα σας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ειδικά στην αποτρίχωση με κερί πρέπει να περιμένετε τέσσερις εβδομάδες για να υπάρχουν αρκετές τρίχες ώστε να κάνει το κερί τη δουλειά του.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr