Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τα λάθη του μακιγιάζ

Τα λάθη του μακιγιάζ

Μάθετε τι κάνετε σωστά και τι όχι

Για να έχετε πάντα άψογη εμφάνιση πρέπει να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τα λάθη στο μακιγιάζ.

Το αντισέρν σβήνει τα σημάδια της κούρασης.

ΣΩΣΤΟ: Είναι ένα πολύτιμο προϊόν για το μακιγιάζ του προσώπου, καθώς καλύπτει τις μικρές ατέλειες (σπυράκια, κοκκινίλες) και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, που είναι σημάδια κούρασης. Πρέπει να το διαλέγετε σε ένα χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό της επιδερμίδας σας, γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε να τονίσετε τους μαύρους κύκλους σας. Θα το βάλετε με μικρές πινελιές πριν από το φον ντε τεν και θα το απλώσετε με τις άκρες των δαχτύλων σας.

Η πούδρα σε σκόνη φράζει τους πόρους του δέρματος.

ΛΑΘΟΣ: Η υφή της σύγχρονης πούδρας σε σκόνη είναι ελαφριά σε σχέση με τις παλαιότερες πούδρες, που πράγματι έφραζαν τους πόρους του δέρματος. Για φυσικό αποτέλεσμα, να διαλέγετε ένα διάφανο χρώμα που δε θα αλλοιώνει το χρώμα του φον ντε τεν. Θα τη βάζετε με πον πον και θα αφαιρείτε το πλεόνασμα με φαρδύ πινέλο.

Το ροζ ρουζ χαρίζει ζωντάνια και λάμψη.

ΣΩΣΤΟ: Από τα πιο βασικά καλλυντικά, το ρουζ σε ροζ απόχρωση «βάφει» ροδαλά τα μάγουλα σαν να γυρίσατε φρέσκια από διακοπές. Οι μελαχρινές, όμως, δεν πρέπει να το παρακάνετε με το ροζ, γιατί κάνει αντίθεση με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Ίσως για εσάς το ροδακινί να ταιριάζει καλύτερα. Χαμογελάστε στον καθρέφτη σας και βάλτε το ρουζ εκεί που προεξέχουν τα μάγουλα. Βάλτε επίσης ρουζ στο τόξο των φρυδιών και στους λοβούς των αφτιών.

Η σκούρα σκιά τονίζει τα μάτια.

ΛΑΘΟΣ: Τα σκούρα χρώματα «εξαφανίζουν» τα ανάγλυφα του ματιού, σε αντίθεση με τα ανοιχτά. Μπορείτε, όμως, να συνδυάσετε δύο σκιές, μια ανοιχτόχρωμη σε όλο το πάνω βλέφαρο και έναν πιο σκούρο τόνο στην εξωτερική γωνία.

Τα φρύδια μακιγιάρονται με μολύβι κολ.

ΛΑΘΟΣ: Το κολ είναι πολύ λιπαρό μολύβι και ακατάλληλο για τα φρύδια. Προτιμήστε ένα ειδικό μολύβι φρυδιών σε τόνο κοντινό με τα φρύδια σας, για φυσικό αποτέλεσμα. Αν είστε ξανθιά ή καστανή, αποφύγετε τα σκούρα μολύβια. Σχηματίστε μικρές γραμμούλες με την άκρη του μολυβιού (πρέπει να είναι μυτερή) για να μη φαίνεται το μακιγιάζ.

Πηγή: belife.gr