Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

#TBT Ένα τέλειο tip για το μακιγιάζ που μας έρχεται από το 1957

Κάποια από τα πιο δημοφιλή beauty tips δεν είναι καινούργια. Είναι πράγματα που εδώ και δεκαετίες κάνουν οι γυναίκες (βλ. το κρύο νερό στα μαλλιά). Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, οι μόδες το ίδιο αλλά κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Οι περασμένες δεκαετίες επίσης έχουν κάτι το αβίαστα ρομαντικό αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα. Το θέμα μας για αυτή την πρώτη ανάρτηση της νέας Throwback Thursday στήλης μας είναι τα tips που μας έρχονται από τα παλιά και ανακαλύψαμε ένα απλά τέλειο.

Η γυναίκα της φωτογραφίας ονομάζεται Evelyn Bly και τη βλέπεις να δοκιμάζει μία νέα τεχνική στο μακιγιάζ σε ένα cosmetic bar, στη Νέα Υόρκη το 1957. Η νέα αυτή τεχνική ήταν επινόηση της αισθητικού Dore Diedre η οποία ανακάλυψε πως, κρατώντας τον καθρέφτη κάτω από το πιγούνι όσο εφαρμόζεις τη μάσκαρα, αποφεύγεις τις μουτζούρες! Επίσης, σύμφωνα με την αισθητικό, είναι καλό να χρησιμοποιείς την άκρη της βούρτσας για ένταση στις βλεφαρίδες.

Και τα δύο τα βρήκαμε ιδιοφυή και τα δοκιμάσαμε στο γραφείο. Το αποτέλεσμα ήταν βλεφαρίδες έντονες με μηδέν μουτζούρες άρα σου το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Υπάρχει και ένα ακόμη tip από την Dore και αφορά το χρώμα της μάσκαρα. Η αισθητικός δεν προτείνει το μαύρο για τις βλεφαρίδες αλλά ένα χρώμα που να κολακεύει το χρώμα των ματιών. Αυτό σημαίνει πως το μωβ θα είναι τέλειο για τις καστανομάτες, το μπλε για τις πρασινομάτες και το καφέ για τις γαλανομάτες.

Το χρώμα που θα επιλέξεις για τις βλεφαρίδες σου εξαρτάται από το γούστο και το μακιγιάζ σου αλλά το tip για την εφαρμογή είναι το απόλυτο Must. Όσο για την φωτογραφία του εξωφύλλου… είναι ένα τιπ που δεν σου συστήνουμε, δεν χρειάζεσαι stencil Για να φορέσεις το κραγιόν σου! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα…

Διάβασε ακόμα: Mega guide: 30 μάσκαρα που αξίζει να αγοράσεις πριν φύγεις για διακοπές


Πηγή