Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

#tbt Πώς πιστεύεις ότι φαντάζονταν τη μόδα του μέλλοντος στα μαλλιά οι κομμωτές στα 60's;

Η εξερεύνηση του διαστήματος ήταν ένα θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 60΄. Όταν ο JFK, το 1961, δήλωσε πως πιστεύει ότι μία από τις προτεραιότητες του Έθνους (της Αμερικής) θα πρέπει να είναι το να πάει έναν άνθρωπο στο διάστημα και να τον επιστρέψει με ασφάλεια, η φαντασία του κόσμου σε όλη την υφήλιο κυριολεκτικά «εξερράγη».

Προβλέψεις γίνονταν για τη ζωή στο μέλλον με πολλούς να σκέφτονται πως, μέχρι το 1980, θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και ρομπότ οικιακές βοηθούς αλλά δεν περιορίστηκαν σε αυτά. Οι κομμωτές έκαναν επίσης προβλέψεις για τις κομμώσεις και τη ζωή στο κομμωτήριο και η φαντασία τους -πραγματικά- έφτασε σε άλλα επίπεδα. Κάπως έτσι φτάνουμε και εμείς στη φωτογραφία που είδες στην αρχή αυτού του άρθρου.

Το κορίτσι λέγεται Jo Ann Wade και ήταν μία στάρλετ της 20th Century-Fox. Σε αυτό το ενσταντανέ ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε στην καρέκλα του κομμωτή καθώς θα παρουσίαζε στα μαλλιά της ένα «εξωπραγματικό» (far out) χτένισμα της δεκαετίας του 80, όπως το φαντάστηκαν οι hsir stylists της Fox. Η ημερομηνία ήταν 19 Σεπτεμβρίου 1961 και ο κομμωτής Rafael είχε προβλέψει πως θα κρεπάρουμε τα μαλλιά μας ΠΟΛΥ ενώ θα τα στολίζουμε με… Μπάλες.

futuristic xtenismata 1960 throwback thursday kontino

Ναι, η Jo Ann έχει στα μαλλιά της μία μπάλα σαν αξεσουάρ, μέρος του φουτουριστικού ύφους του χτενίσματος το οποίο θεωρούσαν πως θα βλέπουμε στο δρόμο είκοσι χρόνια μετά. Η αλήθεια είναι πως η δεκαετία του 80 δεν ήταν πολύ καλή για τα μαλλιά και το μακιγιάζ αλλά δεν ήταν και τόσο εξωπραγματική. Μάλιστα, εκτός από τα χτενίσματα, οι κομμωτές και οι γυναίκες προέβλεπαν ακόμα και τη ζωή στο κομμωτήριο, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις εφευρέσεις και πατώντας play στο παρακάτω video θα δεις τα εργαλεία που φαντάζονταν….

Όλα αυτά να σου υπενθυμίσω ότι αναφέρονται στη δεκαετία του 80… Ποιος ξέρει τι θα φαντάζονταν αν τους ζητούσαμε να προβλέψουν τα μαλλιά και τη ζωή στο κομμωτήριο για το 2020.  Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη!

Διάβασε ακόμα: #TBT 10 vintage gadget ομορφιάς που έμοιαζαν με εργαλεία βασανιστηρίων…


Πηγή