Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

#TBT Το πρώτο nail art το έκανε άντρας το 1954!

Το πόσο αγαπάμε τα νύχια και το nail art εδώ στο beauty department το έχεις καταλάβει. Έχουμε αφιερώσει μία καθημερινή στήλη σε αυτή μας την εμμονή, το Daily Nailspiration, και πολύ συχνά σου δείχνουμε σχέδια από τις αγαπημένες μας Nail artists που δημιουργούν τα Trends. Έχεις αναρωτηθεί όμως πως ξεκίνησε το Trend Του nail art γενικά; Πότε έγινε το πρώτο; Ποιος το σκέφτηκε; Όλες αυτές τις απορίες θα σου λύσουμε σήμερα. Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω φωτογραφία από το 1954…

Ο κύριος που βλέπεις με το πινέλο ζωγραφικής είναι J. Peter Lloyd, καλλιτέχνης από το Hollywood και ζωγραφίζει μικροσκοπικές μπαλαρίνες στα δάχτυλα της Saundra Edwards. Ο Peter ήταν εκείνος που δημιούργησε την τάση του nail art αφού ζωγράφιζε επάνω στα νύχια περνώντας πρώτα ένα χρώμα για βάση και έπειτα κάνοντας απίθανα σχέδια.

Copy of Add a heading

Ολοκλήρωνε το έργο του περνώντας ένα διάφανο βερνίκι και υπερηφανευόταν πως, τα σχέδιά του μπορούν να κρατήσουν ως και 3 εβδομάδες. Το στιλ έγινε ανάρπαστο και δεκάδες γυναίκες περνούσαν από το στούντιό του για να αποκτήσουν μικρά έργα τέχνης στα δάχτυλά τους.

Ο J. Peter Lloyd είναι λοιπόν ο «πατέρας» του nail art, της τάσης που ξεκίνησε από το Hollywood το 1954 και κατέληξε να είναι όχι απλά δική μας εμμονή, αλλά μία τεράστια βιομηχανία. Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη τώρα….

Διάβασε ακόμα: Ερμ, σταμάτα να κοιμάσαι λουσμένη τώρα!


Πηγή