Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

#tbt Το 1969 ανοίγει η πρώτη σχολή ομορφιάς τυφλών στη Νέα Υόρκη!

Η διαδικασία του styling και του μακιγιάζ δεν είναι κάτι που προσέχουμε ιδιαίτερα, είναι δεδομένο πως θα κοιτάξουμε στον καθρέφτη, θα δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε και ποιο χτένισμα μας πηγαίνει. Μετά απλά το κάνουμε. Σκέψου όμως πως θα ήταν η ζωή σου αν δεν είχες το δώρο της όρασης. Αν δεν μπορούσες να δεις το πρόσωπό σου ούτε και τα μαλλιά σου στον καθρέφτη. Αν ζούσες το σκοτάδι όπως τόσες γυναίκες. Θα σταματούσε να σε νοιάζει η εμφάνισή σου; Όχι! Με αυτές τις σκέψεις και με την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου η ομορφιά θα είναι προσβάσιμη σε όλους, άνοιξε η πρώτη σχολή ομορφιάς τυφλών στη Νέα Υόρκη.

Ο σύνδεσμος τυφλών της Νέας Υόρκης, επιστράτευσε τους καλύτερους makeup artists και hair stylists προκειμένου να διδάξουν τις κομψότατες, τυφλές κυρίες του συνδέσμου πως να κάνουν τα πιο hot αλλά και κλασικά χτενίσματα και μακιγιάζ της εποχής μόνο με την αφή! Στην παρακάτω φωτογραφία θα δεις τους αισθητικούς Gasper Puglisi, στα αριστερά και την and Jean Wilson να δείχνουν στην τυφλή κυρία Catherine Di Frenza πως θα φορέσει ρόλεϊ σε όλο της το κεφάλι δια της αφής.

Τα μαθήματα συνεχίζονταν με το μακιγιάζ μέσω της αφής και παρακάτω θα δεις την Jean Wilson να εκπαιδεύει τη “μαθήτριά” της στο πως θα σχηματίσει τα φρύδια της ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα με τα δάχτυλά της.

AP 6902041323

Τα μαθήματα κρατούσαν αρκετές ημέρες και οι γυναίκες μάθαιναν πώς να μπορούν δια της αφής να καταλαβαίνουν αν το χτένισμά τους έχει πετύχει και πως να ακολουθούν τα χαρακτηριστικά τους πριν τα τονίσουν με τα προϊόντα μακιγιάζ. Δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμάς εδώ στο beauty department αυτή η ιστορία μας συγκίνησε και μας γέμισε ελπίδα γιατί αποδεικνύει πως η ομορφιά δεν γνωρίζει περιορισμούς και ξαφνικά θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στο 1969 και να μείνουμε εκεί. Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη…

Διάβασε ακόμα: #tbt Ήξερες ότι το πρώτο κραγιόν σε σχήμα καρδιάς φτιάχτηκε το 1959;


Πηγή