Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Τέλος στα μαύρα στίγματα με φυσικές μάσκες

Τέλος στα μαύρα στίγματα με φυσικές μάσκες

Αποτελεσματικοί τρόποι για καθαρό πρόσωπο

Τα μαύρα στίγματα αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά δερματικά προβλήματα. Δημιουργούνται από την σκόνη και γενικότερα τους ρύπους που κυκλοφορούν στον αέρα και κάθονται στο πρόσωπο μας, με αποτέλεσμα να φράσσουν τους πόρους.

Πως λοιπόν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά με φυσικό τρόπο;

Δείτε τέσσερις απλές φυσικές μάσκες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα!

Έλαιο καρύδας και κόκκοι καφέ

Βάλτε αρχικά 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων για να το ζεστάνετε ελαφρώς και στην συνέχεια αναμείξτε το με 1/2 φλιτζάνι φρέσκους κόκκους καφέ. Χρησιμοποιήστε αμέσως λίγο από το μείγμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το πρόσωπο.

Μετά την απολέπιση, αφήστε το μείγμα να σταθεί στο πρόσωπο σας για 5 λεπτάκια και ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό.

Επαναλάβετε την διαδικασία μια φορά την εβδομάδα. Αν σας περισσέψει μείγμα, αποθηκεύστε το σε μια θήκη για muffin ή μια παγοθήκη και βάλτε το στην κατάψυξη.

Αλόη, άσπρη άργιλος και αιθέρια έλαια

Ξεκινήστε αναμειγνύοντας 2 κουταλάκια του γλυκού άσπρη άργιλο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη σε τζελ. Μετά προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού απλό αποσταγμένο νερό και 3 σταγόνες υλάνγκ υλάνγκ και αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Σε ένα ποτήρι ή κεραμικό μπολ, αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα απαλό ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας με ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτάκια. Ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

Βρώμη, μέλι, γιαούρτι και ελαιόλαδο

Βάλτε 1/4 του φλιτζανιού βρώμης, 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, απολεπίζοντας με κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά.

Έπειτα ξεπλυθείτε με ζεστό νερό. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα που φαίνεται να ερεθίζεται από την απολέπιση, μην την κάνετε. Απλά απλώστε το μείγμα σαν μάσκα και αφήστε το να δράσει για 5-7 λεπτά.

Ζάχαρη, μέλι, ελαιόλαδο και εκχύλισμα βανίλιας

Αναμείξτε 1/4 του φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη με 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Έπειτα, προσθέστε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα απαλό και ομοιόμορφο μείγμα για να κάνετε απολέπιση στις προβληματικές περιοχές. Τέλος, ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε αυτή την θεραπεία μια φορά την εβδομάδα και αποθηκεύστε την σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr