Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

The Duchess is back! Kαι μιλήσαμε με τον Παντελή Τουτουντζή για το μαγευτικό beauty look της

Ο Παντελής Τουτουντζής και τα «μαγικά» του χέρια βρίσκονται πίσω από τα looks πολύ αγαπημένων μας κοριτσιών όπως η Ελένη Φουρέιρα και η Δούκισσα Νομικού. Η λέξη «μαγικά» είναι σε εισαγωγικά γιατί προφανώς δεν έχει μαγικές δυνάμεις αλλά μοναδικές γνώσεις και ταλέντο. Ο Παντελής είναι επαγγελματίας, κύριος αλλά και ένας μαγικός άνθρωπος και όπως βλέπεις, εδώ το μαγικός δεν μπήκε σε εισαγωγικά.  Έχει μοναδική ενέργεια και πραγματικά αγαπά τις γυναίκες. Αυτό βγαίνει προς τα έξω και έτσι κατέληξα να του στέλνω μήνυμα από τα χαράματα για να μάθω τα πάντα για το comeback look της Δούκισσας στο The Voice. Πώς αποφάσισαν να κάνουν  αυτό το look; Ήθελα να τα μάθω όλα και -με την υπέροχη ευγένειά του- μου τα εξήγησε με λίγο καφέ στο τηλέφωνο.

«Η απόφασή μας για το συγκεκριμένο look και γενικότερα η συνεργασία μου με τη Δούκισσα, έχει περισσότερο να κάνει με τη δική της ομορφιά παρά με παρεμβάσεις επάνω της. Όταν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε, της είπα ότι θα σέβομαι πάντα την ῾῾πρώτη της ύλη῾῾, είναι αυτό που λατρεύω και είναι και δώρο από τον Θεό. Αυτό που θέλω να πρωταγωνιστεί σε κάθε συνεργασία μας είναι η ίδια η Δούκισσα, όχι παρεμβάσεις επάνω της για παράδειγμα: Πολύ χτενισμένα μαλλιά, πολύ γραμμικά μακιγιάζ. Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι αυτό που πρεσβεύει η Δούκισσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι τα 90’s.  Τα 90’s της Kate Moss, της Claudia Schiffer που φορούσαν ένα φόρεμα χωρίς πάρα πολλά κοσμήματα, πολλές γραμμές στο μακιγιάζ. Επειδή έρχονταν από τα 80᾽s, είχαν όλες αυτό το γυναικείο στοιχείο αλλά στα 90’s το είχαν ῾῾καθαρίσει῾῾από τις περιττές πληροφορίες. Αυτό ήταν που είδες χθες στη Δούκισσα. Μία καθαρή εικόνα, χωρίς πάρα πολλές πληροφορίες με πρωταγωνιστικά σημεία όπως το συγκλονιστικό ρούχο της Σήλιας που έλαμπε από μόνο του και δεν το φορτώσαμε με κοσμήματα για να έχει και αυτό το χώρο του» τι εννοούσε όμως όταν είπε για τον χώρο του;

pantelis toutountzis 143044791 236589377952507 5997147126016884924 n

«Το κάθε σημείο που αγγίξαμε είχε το χώρο του, δεν μπερδευόταν με τα υπόλοιπα στοιχεία το πρόσωπο με τα μαλλιά, τα μαλλιά με τα ρούχα, τα κοσμήματα με τα ρούχα. Έβλεπες καθαρά σημεία και αυτή η λογική είναι των 90’s» πράγματι, το look της Δούκισσας ήταν glam αλλά clean cut, ήταν αβίαστα sexy και girl next door. Ήταν…. Η Δούκισσα ουσιαστικά σε όλο της το μεγαλείο και αυτή ήταν η τεράστια επιτυχία του Παντελή αλλά και της ομάδας της.

«Σκέψου ότι, όταν της έφτιαχνα τα μαλλιά, της είπα ότι θα της τα φτιάξω μέχρι ένα σημείο και μετά θα τα κουνήσει. Όπως κουνούν τα μαλλιά τους τα κορίτσια δεξιά και αριστερά αλλάζοντας χωρίστρα. Της ζήτησα να τα αλλάξει μόνη της πλευρά, σα να ήταν σπίτι, μία, δύο φορές και εκεί που ῾῾κάθισαν῾῾τα ῾῾κλείδωσα῾῾. Τα μαλλιά της δεν είχαν κρεπάρισμα, δεν είχαν τίποτα απολύτως και να σου πω και κάτι ακόμα, παλεύω χρόνια σαν makeup artist για αυτή τη γραμμή, στο μακιγιάζ αλλά και τα μαλλιά» ο Παντελής άλλωστε είναι λάτρης του μινιμαλισμού και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

dopukisa

«Αν παρατηρήσεις, ακόμα και στην Ελένη (Φουρέιρα) που είναι pop star και άρα είναι full το μακιγιάζ της, διατηρώ μίνιμαλ σημεία, μπορεί να τη δεις με smoky και γυμνή επιδερμίδα. Χαίρομαι λοιπόν που μπορώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν το ίδιο μενταλιτέ» μου είπε και του εξήγησα και εγώ ότι έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα βλέπουμε γυναίκες να παρουσιάζουν μία εικόνα που δεν έχει σχέση με τον εαυτό τους. Όχι όμως στη Δούκισσα και είναι πολύ μεγάλή επιτυχία του αυτό

«Όταν πρωτοεμφανίστηκα στην αγορά όλοι χτένιζαν πάρα πολύ, έβαφαν πάρα πολύ και στην αρχή με κοιτούσαν σαν εξωγήινο ωστόσο κάθε χρόνο κερδίζω και λίγο έδαφος. Στο διάφανο μακιγιάζ που αφήνει να φαίνονται οι φακίδες, στο ότι δεν είναι απαραίτητη η πούδρα, στο ότι τα φρύδια ΠΡΕΠΕΙ να έχουν κάποια κενά και να μην είναι μασίφ και στο ότι σε μακιγιάζ όπως το χθεσινό που ήταν εντυπωσιακό, πρέπει να είναι όλα smooth χωρίς εντάσεις περιττές. Και πρέπει να κάνουμε και τον διαχωρισμό σε αυτό το σημείο, είναι άλλο το βαθύ μακιγιάζ που απαιτεί πολύ μεγάλες γνώσεις και άλλο το απλά σκληρό μακιγιάζ. Είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα» είναι ξεκάθαρα πολύ διαφορετικά πράγματα και ο Παντελής ένας μοναδικός καλλιτέχνης που καταλαβαίνει τη διαφορά και η δουλειά του μιλά από μόνη της. Δεν είναι παράλογο όμως το γιατί, η επόμενη φράση του τα εξηγεί όλα…

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pantelis Toutountzis (@pantelis_toutountzis)

«Εγώ αγαπώ πολύ τις γυναίκες, έχω αυτό το πάθος. Σέβομαι απεριόριστα τα πρόσωπα που έχω απέναντί μου, τα λατρεύω και αυτή είναι αν θες η έμπνευσή μου κάθε φορά και η ηθική με την οποία μου αρέσει να δουλεύω» καταλαβαίνεις τώρα γιατί λέω ότι ο Παντελής είναι μαγικός. Έχει όμως και μία μοναδική φιλοσοφία.

«Οι γυναίκες χρειάζονται ελευθερία κινήσεων και συναισθηματική ελευθερία, δεν μπορούμε να τις αναγκάζουμε σε καλούπια, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορώ να περάσω τη δημιουργία μου μέσα από τις ανάγκες μίας γυναίκας και να γίνει για αυτή τρόπος έκφρασης. Να γίνει το look ένα με αυτή, όχι να έρθει να σκεπάσει τη φυσική της ομορφιά ούτε και την προσωπικότητά της. Χθες λοιπόν καταφέραμε μία σύγχρονη εικόνα και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι αντιπροσώπευε τη Δούκισσα στο 100%» μας μάγεψε η Δούκισσα όχι το μακιγιάζ του Παντελή, μας ξετρέλανε η Δούκισσα βαμμένη και χτενισμένη από τον Παντελή και αυτός ήταν ταν ο σκοπός του.

kragion doukissa

Έπρεπε όμως να μιλήσουμε και πρακτικά… Ποια προϊόντα χρησιμοποίησε; «Όλο το μακιγιάζ έγινε φυσικά με L’ Oréal Paris. Το κραγιόν που φόρεσε ήταν το Infallible Matte Lip Crayon στην απόχρωση Trés Sweet. Ένα πολύ κολακευτικό nude. Στα μάτια χρησιμοποίησα 3 σκιές από τη σειρά και οι σκιές ήταν τρεις η καφέ Dignity, η κόκκινη Ferocious από την οποία έβαλα ΕΛΑΧΙΣΤΗ και η μπεζ Don’t Stop» μου είπε και σημείωσα και τα 4 προϊόντα για να πάω να τα αγοράσω αμέσως μόλις τελειώσω αυτό το άρθρο. Με τα μαλλιά τι έκανε όμως τελικά;

skies doukissas

«Στα μαλλιά χρησιμοποιήσαμε θερμοπροστασία και λακ. Πέρασα το Elvive Extraordinary Oil που λατρεύω και της σήκωσα λίγο τη ρίζα με μία βούρτσα. Έκανα πάρα πολύ χοντρό ψαλίδι και μετά τα τύλιξα με ρόλει με τη βοήθεια της βοηθού μου Μαρίας Κοτσάκη την οποία και λατρεύω. Τα άφησα να παγώσουν, κάναμε μακιγιάζ και μετά δούλεψα με λίγο ακόμα λάδι και λακ. Καθόλου αφρό. Τα μαλλιά πρέπει να έχουν φυσική κίνηση» και πράγματι είχαν.

ladi doukissa

Η Δούκισσα έκανε ένα δυναμικό comeback με μία εμφάνιση που μπαίνει αυτόματα στο top 10 των εμφανίσεών της που λατρεύουμε. Παντελή σε ευχαριστώ για αυτή την κουβέντα είσαι απλά μαγικός!

Διάβασε ακόμα:  New hair! Η Βάσω Λασκαράκη έκανε μια τέλεια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της




Πηγή